Βιογραφικό Γιώργος Πιντέρης

Ο Γιώργος Πιντέρης είναι Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Indiana. Οι βασικές του σπουδές ξεκίνησαν από το Λονδίνο στην Αεροναυπηγική. Οι βασικές του σπουδές του έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Όλα τα χρόνια των σπουδών του δίδασκε παράλληλα Καράτε.

Έγινε γνωστός σαν ψυχολόγος στο Ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Γνώρισε τον  Εαυτό σου». Το 1978 αναχώρησε ξανά για τις Η.Π.Α. όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Ball State. Η διατριβή του ήταν ανάμεσα στο ψυχολογικό stress και τον καρκίνο. Το 1982 επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ανάμεσά τους η σειρά «Μετά το Γάμο» (ΕΡΤ2),  η σειρά «Άλλη μέρα» (ΕΡΤ1) και η εκπομπή «Μπορώ» με την Άννα Δρούζα.  Έχει διδάξει εκατοντάδες σεμινάρια κι έχει δώσει διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στη Γλυφάδα. Του αρέσει να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος που δίδαξε Καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πρωτοεμφανίστηκε σαν συγγραφέας το 1982 με το βιβλίο «Αντιμετωπίζοντας το Χωρισμό» (εκδόσεις Θυμάρι). Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί 29 βιβλία του. Το πιο πρόσφατο είναι το «Εαυτέ μου, σταμάτα να κατέβω!» που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Από το 1984 εκδίδει κάθε μήνα την Εφημεριδούλα, την οποία διανέμει δωρεάν στους αναγνώστες του και την οποία μπορεί κανείς να βρει μαζί με πολλά άλλα στην

Ιστοσελίδα: pinteris.gr


Διαβάστε τα άρθρα του στα Ψυχο-γραφήματα ΕΔΩ.