Βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τους «Δράκους» της ζωής μας μέσα από μύθους και παραμύθια»

Πώς τα βγάζουμε μέχρι τώρα πέρα στη ζωή μας με τους εσωτερικούς μας «Δράκους»;  Κάποιοι μπορεί να έχουμε επιλέξει τη σιωπή, την αποφυγή, κάποιοι άλλοι την επιθετικότητα ή την παράδοση άνευ όρων.

Ας δοκιμάσουμε να πάρουμε μια μικρή απόσταση και να τους ξανακοιτάξουμε. Με τι μοιάζουν; Τι σχήμα έχουν; Τι χρώμα; Ας δοκιμάσουμε να συνομιλήσουμε λίγο μαζί τους. Τι μηνύματα προσπαθούν να μας στείλουν; Σε τι μας προσκαλούν; Ποια είναι η ιστορία τους; Πώς και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη ζωή μας;

Μέσα από το διάβασμα μύθων και παραμυθιών αλλά και με την αξιοποίηση της γραφής ως θεραπευτικό εργαλείο, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε δυναμικά ίασης από τους «δράκους» μας  και να αποκωδικοποιήσουμε τα ίχνη τους. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 5 εργαστήρια διάρκειας 3 ωρών το καθένα με την εξής θεματολογία:

Ο «Δράκος» του φόβου    Ο «Δράκος» του τραύματος     O «Δράκος» της Εξάρτησης – Ο «Δράκος» της ανησυχίας     Ο «Δράκος» της θλίψης 

Κόστος συμμετοχής : 25 ευρώ κάθε εργαστήριο (έναρξη 27/3)

Τηλ. επικοινωνίας : 210 66 54090    email:  info@synixiseis.gr                         

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20/3

Συντονιστές: Δρ. Όλγα Κωνσταντίνου, Κλινική Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,

 Βικτώρια Τσεπενέκα, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ

Τόπος διεξαγωγής: Συνηχήσεις, Διαλογικό Κέντρο Βιωματικής Καταξιωτικής Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ. Όλγα Κωνσταντίνου είναι κλινική ψυχολόγος, ειδικεύεται στη συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Msc) στην Ψυχολογία της Υγείας και είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Έχει κάνει μετεκπαίδευση στη συστημική ψυχοθεραπεία από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ) και στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ). Ακόμη, έχει κάνει εκπαίδευση στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR και με τη μέθοδο CRM από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών.

Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα με αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, εξαρτημένα από ουσίες άτομα, εφήβους με προβληματικές συμπεριφορές.