Ένα ταξίδι στην Ολότητα

2– 4 Ιουνίου 2017

Με την Ειρήνη Μπράμου

  • Υπάρχουν φορές που αναρωτιέστε ποιος είναι ο αληθινός σκοπός της δουλειάς σας;
  • Υπάρχουν φορές που έχετε φτάσει στα όριά σας και επιθυμείτε να βιώσετε περισσότερη ζωντάνια στην εργασία σας;
  • Σας ενδιαφέρει να προσκαλέσετε τους πελάτες σας σε ένα βαθύ ταξίδι – πέρα από τη θεραπεία του τραύματος – στο βίωμα της αληθινής δύναμης, που μπορεί να τους επιτρέψει να δημιουργήσουν τη ζωή τους από τη βαθύτερη ουσία τους;

Εάν ναι, ελάτε μαζί μας να εξερευνήσουμε το CORE ENERGETICS, μια δυναμική προσέγγιση στη θεραπεία, η οποία αναπτύχθηκε από τον John Pierrakos, μαθητή του Wilhelm Reich και συνιδρυτή -με τον  Alexander Lowen – του Bioenergetics. Η προσέγγιση αυτή προσκαλεί τους ψυχοθεραπευτές να εμπλακούν με τους πελάτες τους σε μια διεργασία η οποία βασίζεται στην αρχαία ελληνική πεποίθηση ότι η θεραπεία επέρχεται, όταν αποδεχόμαστε την ιδέα πως έχουμε μέσα μας όλα όσα χρειαζόμαστε για  να ζήσουμε πλήρεις και ολοκληρωμένες ζωές.

Το CORE ENERGETICS συνιστά μια διεργασία για τη ζωή και τη θεραπεία που βασίζεται σε μια εξελικτική θεραπευτική προσέγγιση, η οποία επιζητά την ενοποίηση όλων των πλευρών της ανθρωπότητας – της συναισθηματικής, της φυσικής,  της νοητικής και της πνευματικής. Αυτή η διεργασία έχει τα θεμέλιά της στην εργασία των Sigmund Freud, Carl Jung και  Wilhelm Reich, καθώς και στις διδασκαλίες αρκετών μυστικιστικών πνευματικών παραδόσεων.

Το CORE ENERGETICS βασίζεται σε μια βαθιά κατανόηση των τρόπων με τους οποίους η ενέργεια και η συνειδητότητα συνεργάζονται για την υλοποίηση της   μεταμορφωτικής διεργασίας της θεραπείας. Το όραμα αυτής της εργασίας είναι να προσκαλέσει το άτομο να βιώσει πιο βαθιά κια να ταυτιστεί με τα συναισθήματα και την  ενέργεια που βρίσκονται στον πυρήνa (core) του, ώστε να απελευθερωθεί και να δημιουργήσει τη ζωή  του/της από αυτό το  προσωπικό – ωστόσο οικουμενικό-  κέντρο. Αυτό επιτυγχάνεται σταδιακά μέσω της συνειδητοποίησης, της κίνησης και τέλος της μεταμόρφωσης των αμυντικών δομών που επικαλύπτουν τον πυρήνα.

Σε αυτή τη συνάντηση θα κατανοήσουμε σε εννοιολογικό και πρακτικό επίπεδο:

  • Την ενέργεια και τη συνειδητότητα ως την πηγή της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της
  • Το σχηματισμό των αμυντικών μπλοκαρισμάτων στο σώμα (μάσκα), ως μια όψη του ψυχο-πνευματικού ταξιδιού
  • Τη σημαντικότητα της απελευθέρωσης της ενέργειας της σκιάς
  • Την εμπλοκή του Ανώτερου Εαυτού /Ουσίας (essence) του πελάτη και την πρόσκληση να είναι «συν-θεραπευτής»

Η Ειρήνη Μπράμου είναι η συνιδρύτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου “Core Energetics” στην Ελλάδα.

Βοηθός της συντονίστριας θα είναι η Αναστασία Κλαδευτήρα, ψυχοθεραπεύτρια, τελειόφοιτη του εκπαιδευτικού προγράμματος Core Energetics , στην Ελλάδα

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Παρασκευή, 02 Ιουνίου:19:00-21:00

Σάββατο, 03 Ιουνίου:10:00-19:00

Κυριακή, 04 Ιουνίου: 10:00-14:00

Τόπος διεξαγωγής: Πλατεία Καρύτση 5, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ για το Σάββατο και την Κυριακή.

Την Παρασκευή η συμμετοχή είναι ελεύθερη

 Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6973056042 ή στο akadeftira@yahoo.gr

 

Βιογραφικά

Η Ειρήνη Μπράμου , συνιδρύτρια και διευθύντρια του Institute of Core Energetics στην Ελλάδα, ειδικεύτηκε στο Postgraduate Center for Psychoanalysis στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Psychosynthesis με τον Tom Yeomans και Past-lLfe Regression με τον  Roger Woolger. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Gestalt. Μαθήτευσε με τον James Hilman και τον John Pierrakos και διετέλεσε Διευθύντρια Σπουδών στο Institute of Core Energetics στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει μη-δυαδική ψυχοθεραπεία στο Institute for Transformational Training στη Νέα Υόρκη και στην Πόλη του Μεξικού. Διδάσκει επίσης στο Institute of Core Energetics στη Μπραζίλια και το Μεξικό.

Η Αναστασία Κλαδευτήρα είναι ψυχολόγος – οικογενειακή θεραπεύτρια.  Επί   12   έτη   εργαζόταν   στο   ΚΕ.Θ.Ε.Α.- Θεραπευτικό   Πρόγραμμα   ΣΤΡΟΦΗ,   το   οποίο   απευθύνεται   σε έφηβους   χρήστες   ψυχοτρόπων   ουσιών. Σήμερα διατηρεί δικό της γραφείο.