Έναρξη του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης για τη χρονιά 2017-2018

O φορέας Κοινωνικές  Συνεταιριστικές  Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», με βάση την πολύχρονη  δράση  και  εμπειρία του στο χώρο της ψυχικής υγείας, έχει ιδρύσει το Κέντρο  Πρώιμης Παρέμβασης  και Ειδικών Θεραπειών  “ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ”, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού καθώς και στην περιοχή του Ιλίου, από τον Φεβρουάριο του 2015.

To Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης «Χρυσαλίδα» στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες υγείας όπως: λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό και κοινωνικό λειτουργό. Πρόκειται για ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με αναπτυξιακή/ψυχοκινητική καθυστέρηση, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Νοητική υστέρηση, νευροαναπτυξιακά σύνδρομα, γενικευμένες μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παιδιού και λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δυσκολιών που παρουσιάζει, ο βασικός στόχος είναι η ενίσχυση σε όλους τους τομείς ανάπτυξης και λειτουργικότητάς του και συγκεκριμένα στον αισθητικοκινητικό τομέα, στον γνωστικό τομέα, στον ψυχοκοινωνικό τομέα, καθώς επίσης και σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

Μια ολιστική και πραγματικά επιστημονική προσέγγιση στη θεραπεία του παιδιού προϋποθέτει τη χρήση  διαφόρων μεθόδων και πλαισίων αναφοράς. Κάποιες από αυτές είναι η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.), TEACHH, Κοινωνικές Ιστορίες, Cygnet, Intensive Interaction ( Εντατική Αλληλεπίδραση) κ.α. Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε και την σημαντικότητα του καταρτισμού οικογενειακού προγράμματος για την εκπαίδευση της οικογένειας και την εμπλοκή στη θεραπευτική διαδικασία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Άνδρου 10 και Αιγίνης 14, Ίλιον

Τηλ. 2130435446

E-mail: xrysalida.edra@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας : Καθημερινά 9.00-17.00

Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός – Δακουρά Γεωργία