Βιογραφικό Βασιλική Παπαδοπούλου

Η Βασιλική Παπαδοπούλου είναι Ψυχολόγος MSc και αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2004 ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας και το 2008 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης MSc στη Κλινική Ψυχολογία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων – συνεδρίων σχετικών με το αντικείμενο. Επίσης, έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο τμήμα ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, καθώς και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ν. Ηρακλείου Αττικής στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ειδίκευσης στη Κλινική Ψυχολογία, όπου κι είχε αναλάβει τη θεραπεία ατομικών περιστατικών με εποπτεία Ψυχιάτρου και Ψυχολόγου. Συμμετείχε σε εθελοντική εργασία στις ερευνητικές δραστηριότητες του Ειδικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας Γυναικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στη Β΄ Κλινική του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Κινητικά Αναπήρων στο Ίλιον.

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης της πτυχιακής της εργασίας με τίτλο «Ψυχολογική υποστήριξη και εξωσωματική γονιμοποίηση σε Ελληνίδες γυναίκες» παρείχε εθελοντικά συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τμήμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτικού και Χειρουργικού κέντρου «Μητέρα».

Από το 2008 έως και σήμερα είναι Επιστημονική Συνεργάτης της Διεπιστημονικής & Ερευνητικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών & Ενηλίκων – ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. παρέχοντας τις υπηρεσίες ψυχολόγου σε παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς και συναισθηματικές διαταραχές. Επίσης, παρέχει παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες και συμβουλευτική γονέων.

Από το 2010 έως και σήμερα είναι εισηγήτρια σε πλήθος σεμιναρίων εκπαίδευσης ενηλίκων με θεματολογίες σχετικές με το αντικείμενο της Ψυχολογίας. Το διάστημα 2010-2012 απασχολήθηκε ως ωρομίσθια εκπαιδεύτρια με σύμβαση έργου στο «Επιμορφωτικό πρόγραμμα Σχολών Γονέων» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.