Βιογραφικό Γρηγόρης Βασιλειάδης

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης ασκεί το λειτούργημα του ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα από το 1997. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και στην Νέα Ζίχνη Σερρών.

Από το 2002 ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα.

Σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ολλανδίας, και της Μ. Βρετανίας (Αριθμός Πράξης Αναγνώρισης του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α: 250/1264-10/12/97).

Το 2005 απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία, από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τα επιστημονικά κι ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στις εφαρμογές της ψυχολογίας του βάθους στην θεραπευτική πρακτική, την σχέση θρησκείας – ψυχοθεραπείας, και στους τρόπους με τους οποίους συνδέεται η ηθική δεοντολογία των ψυχολόγων με την αποτελεσματικότητα της  ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ατομικά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας (Αριθμός Άδειας ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου: 5009/19-05-97).

Προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω skype σε ανθρώπους που ζουν μακριά από την Αθήνα, σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ή στο εξωτερικό, και θέλουν να ξεκινήσουν μαζί του την προσωπική τους ψυχοθεραπεία και αυτογνωσία. Επικοινωνήστε στο mail του (info@aftognosia.gr) για περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.),  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών Οικογένειας (EFTA – European Family Therapy Association).

Είναι ο συγγραφέας του best seller αυτογνωστικού βιβλίου: «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι: Από τον φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης», εκδ. iwrite & Πηγή, και του: «Πόσο αντέχεις την αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις», εκδ. ΕΝ ΠΛΩ.

Άρθρα, ομιλίες και συνεντεύξεις του δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο:https://www.aftognosia.gr, και στο καναλι του στο YouTube.