Βιογραφικό Δανάη Χορομίδου

Η Δανάη Χορομίδου σπούδασε ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτηκε στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ), (πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργ/σμών Ψυχοδράματος (FEPTO). Στην 5ετή εκπαίδευσή της ως Ψυχοδραματίστρια, μεγάλη επίδραση άσκησε ο Dr.Max Clayton, ο οποίος υπήρξε μαθητής των J.L.Moreno και Z.T.Moreno, και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συνεχιστές της ψυχοδραματικής φιλοσοφίας και πρακτικής του Moreno.

Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στο Playback Theatre– αυτοσχέδιο θέατρο, από τους Z.Andras και  B.Tihamer, μέλη της Ουγγρικής Εταιρίας Ψυχοδράματος και Playback Theatre. Είναι ενεργό μέλος του Playback θιάσου “Playbackground”, με έδρα την Αθήνα.

Η εκπαίδευσή της συνεχίζεται για τον τίτλο του εκπαιδευτή επαγγελματιών υγείας -ψυχοδραματιστών.

Κατά τη διάρκεια της πορεία της στο χώρο της ψυχοθεραπείας , έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ψυχοδράματος (συνεργάτης κέντρου ημέρας Διαταραχών Διατροφής Ανάσα, συνεργάτης Ιατρείο Πόνου Αρεταίειου Νοσοκομείου, Κέντρων Ημέρας Ίασις/ΈΔΡΑ, International School of Athens, Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών Δράσις κ.α.), ενώ παραμένει ένας από τους βασικούς συνεργάτες του ΨΥΚΑΠ.

Από το 2009, διατηρεί γραφείο-ιδιωτικό χώρο, με κύριες υπηρεσίες ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία.

Αρθρογραφεί σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά Ψυχικής Υγείας (E-psychology, Healthierworld, Dromostherapeia κ.ά.)