“Το σύμπαν των εγκεφάλων” – Η παρουσίαση του βιβλίου

Το βιβλίο δυο σπουδαίων Ελλήνων Νευροεπιστημόνων, του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Ηλία Κούβελα, με τίτλο Το σύμπαν των εγκεφάλωνπαρουσιάζει η βιβλιοθήκη του Ευγενίδειου Ιδρύματος τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Το ενδιαφέρον θέμα του βιβλίου εκτός από τους συγγραφείς, θα κληθούν επίσης να παρουσιάσουν στο κοινό η κα Ειρήνη Σκαλιόρα, Ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, η εισήγηση της
οποίας φέρει τον τίτλο «Η νόηση ως φαινόμενο εντός του φυσικού κόσμου»
και η κα Ιωάννα Σουφλέρη, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Το Βήμα.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων
που φέρουν τον γενικό τίτλο «ΜΑΡΤΙΟΣ 2012: MHNAΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ».

Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από το Ίδρυμα Ευγενίδου, την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και την Ελληνική Εταιρεία μελέτης της Δ.Ε.Π.Υ. και συντονίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Dana Alliance for Brain.

Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλο τον μήνα Μάρτιο, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με στόχο να ενημερώσουν το Ελληνικό κοινό σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για τον εγκέφαλο με τρόπο έγκυρο και ταυτόχρονα απλό και κατανοητό και να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο ευρύ πεδίο των Νευροεπιστημών.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).

Δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης στα ως άνω τηλέφωνα ή στο e-mail lib@eugenfound.edu.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνία: Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
Ώρα: 19.00
Χώρος: Ίδρυμα Ευγενίδου, Βιβλιοθήκη
Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο
Τηλ. 210-9469631, 210-9469632
email: lib@eugenfound.edu.gr
http://www.eugenfound.edu.gr

Λεπτομέρειες δείτε εδώ:
Το σύμπαν των εγκεφάλων