Τα «ταξίδια» του μυαλού δυσκολεύουν τη ζωή

Αν το μυαλό σας βρίσκεται συνεχώς «αλλού» μην ανησυχείτε, συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη “το ανθρώπινο μυαλό είναι περιπλανώμενο κι ένα περιπλανώμενο μυαλό είναι δυστυχισμένο”.

Οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της μέρας τους κάνοντας σκέψεις ή φαντασιώσεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή, διατείνονται οι ειδικοί.

Το κακό όμως είναι ότι αυτά τα νοητικά “ταξίδια” τους κάνουν πιο δυστυχισμένους, από ό,τι αν μπορούσαν να είναι κυριολεκτικά παρόντες, με το σώμα και το νου τους, στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους, σύμφωνα με τη νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε ότι στο σεξ, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται στο παρόν, άρα είναι και πιο ευτυχισμένοι.

Οι ψυχολόγοι Ντάνιελ Γίλμπερτ (καθηγητής-συγγραφέας του βιβλίου “Αναζητώντας την ευτυχία”, εκδ. Κάτοπτρο ) και Μάθιου Κίλινγκγουορθ του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, διαπίστωσαν ότι η τάση γυναικών και ανδρών να βρίσκονται συνεχώς “κάπου αλλού” μειώνει τελικά την ευτυχία που νιώθουν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν”, η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Science”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ