Συναισθήματα

Συγγραφέας: Γιώργος Καστρουνής

Τα «Συναισθήματα» είναι ένα Ημερολόγιο αποτελούμενο από μικρά  λογοτεχνικά κείμενα ή αλλιώς ενσταντανέ συνοδευόμενα από ασπρόμαυρες εικόνες, με θέμα τα συναισθήματα στον έρωτα. Εστιάζει στις εντάσεις των δυο φύλων, στα πάθη και τους πόθους τους, στα ανεκπλήρωτα όνειρα τους, στις κρυφές επιθυμίες τους.

Τα ενσταντανέ είναι μικρές σκηνές (στιγμιότυπα) που εξελίσσονται μπροστά στον αναγνώστη. Κυρίαρχο στοιχείο τους είναι το ρήμα. Έτσι αναδεικνύεται η πράξη, η δράση, με λίγα λόγια, η θεατρικότητα των κειμένων. Οι μεν εικόνες ενισχύουν τα κείμενα, τα δε κείμενα προβάλλουν τις εικόνες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι σαν να εξελίσσεται μια πραγματική σκηνή μπροστά στον αναγνώστη.


Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.  Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University και στο London School of Economics. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ωθεί  να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της North Dakota (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και θα αποκτήσει το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα/gift book (“ΕΡΑΣΤΕΣ — Ιστορίες και Εικόνες”) με τις Εκδόσεις Καλέντη. Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης. Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» με παραρτήματα στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Τέλος, το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε το Θεατρικό Εργαστήρι «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» για παιδιά και ενήλικες,  επίσης στον Πειραιά και στην Καισαριανή.

Για παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Κοντύλι
στο τηλέφωνο: 24230 86757
ή μέσω e-mail : info@kondyli.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εκδόσεις: Κοντύλι
Επιμέλεια: Άννα Ιορδανίδου
Σελίδες: 280
Τιμή: 9,90