PoRtaL9 – Το φεστιβάλ L.A.R.P. έρχεται στην Ελλάδα

Φέτος η Ελλάδα για πρώτη φορά, παίρνει τη σκυτάλη στη διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ L.A.R.P. (Live Action Role Playing) για τους λάτρεις των διαδραστικών παιχνιδιών ρόλων.

Από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο VAULT το PoRtaL 9, το 1ο φεστιβάλ L.A.R.P. στην Ελλάδα. Μια τριήμερη γιορτή που θα σημάνει και την έναρξη της φετινής σεζόν για τον Πολυχώρο VAULT.

Αγαπάς τα RPG (Role Playing Games); Είσαι improve ηθοποιός; Έχεις παίξει L.A.R.P.; Αν απάντησες ναι σε κάτι από αυτά ή απλά θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, αυτό το φεστιβάλ έχει μια θέση για εσένα.

Από το 2013 που πρωτοξεκίνησε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, το PoRtaL, αποτελεί έναν ετήσιο πόλο έλξης ανθρώπων με διαφορετικά ενδιαφέροντα, αλλά με κοινό πάθος, το L.A.R.P. Στις συναντήσεις που γίνονται στα PoRtaL, προσεγγίζουμε το L.A.R.P. από ερευνητική σκοπιά, συζητάμε για όλα τα νέα στον τομέα και φυσικά, φτιάχνουμε και παίζουμε σενάρια L.A.R.P.

Τι ακριβώς είναι όμως το L.A.R.P; Είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι ρόλων στο οποίο οι παίκτες αναπαριστούν χαρακτήρες, χρησιμοποιώντας αμφιέσεις και αξεσουάρ. O ορισμός του είναι λιτός αλλά δεν πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι ή ένα χόμπι. Η χρήση του σαν εργαλείο και μέσο στην εκπαίδευση, την ψυχοθεραπεία και τον καλλιτεχνικό χώρο αποκτά σταθερά ρεύμα τα τελευταία χρόνια και πολύ σύντομα δεν θα είναι καν επαναστατική – όλος ο κόσμος ήδη μιλάει για αυτό!

To φετινό PoRtaL έχει σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους κλάδους που έχει επηρεάσει ή που έχουν επηρεαστεί από αυτό. Έτσι, θα υπάρχουν ομιλίες από Έλληνες και Ευρωπαίους εκπροσώπους. Παράλληλα θα διεξάγονται εργαστήρια αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, χειροτεχνίες που θα γίνονται ανάμεσα σε εκθέσεις τέχνης και παιχνίδια L.A.R.P, έτσι ώστε να βιώσουν όλοι από πρώτο χέρι αυτή την εμπειρία. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του συνεδρίου η βασική γλώσσα θα είναι τα Αγγλικά.

…“Ένα τόσο πολύχρωμο φεστιβάλ δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενηθεί σε μια από τις πιο σημαντικές “off-Broadway” σκηνές της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus. Από το 2012 το VAULT έχει συμβάλλει όσο λίγοι στην ανάπτυξη της εναλλακτικής θεατρικής σκηνής, αλλά και της καλλιτεχνικής έκφρασης γενικότερα, και ταιριαστά θα είναι ο οικοδεσπότης του PoRtaL9 και των δύο εκθέσεων του – φωτογραφική και έργων τέχνης”… Αλέξανδρος Αλεξίου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας PoRtaL9)

…“Με μεγάλη χαρά, μετά από ενάμιση χρόνο που μείναμε κλειστά, ξεκινάμε τη σεζόν 2021-22 με αυτό το διεθνές Φεστιβάλ που για 1η φορά διοργανώνεται στη χώρα μας όπου θα συμμετάσχουν Έλληνες και Ευρωπαίοι δημιουργοί και καλλιτέχνες. Μια τριήμερη γιορτή για τους διοργανωτές, ομιλητές και συμμετέχοντες του φεστιβάλ”… ΔημήτρηςΚαρατζιάς – Μάνος Αντωνιάδης (συνδημιουργοί του Πολυχώρου VAULT)

Σημαντικές πληροφορίες:

Όλη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και δεν θα υπάρχει παρουσία μεταφραστή.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ώστε να μην ξεπεραστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων της πληρότητας των χώρων του θεάτρου. Κρατήστε θέση κάνοντας προεγγραφή για όλες τις μέρες του φεστιβάλ μέσω της σελίδας portal9.gr πατώντας στο κουμπί “register today”. Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Κατά την είσοδό τους στο φεστιβάλ οι συμμετέχοντες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά από αυτόν) καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά την παραμονή τους σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα δείτε

FB Page

Σελίδα Εκδήλωσης

INFO

Διάρκεια Φεστιβάλ : 10 – 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρες Λειτουργίας : 10:00 το πρωί – 00:00 το βράδυ

Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται σε όλους τους χώρους του Πολυχώρου VAULT.

Είσοδος Δωρεάν

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Instagram : https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6951832070

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

Email: vaultvotanikos@gmail.com