Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

kentro efarmosmenis psychotherapeias kai symvouleutikisIIΈναρξη νέων τμημάτων Θεσσαλονίκη: Παρασκευή  10 Ιανουαρίου 2014

Χανιά: 25 Ιανουαρίου 2014

Γενική περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος

Το ανανεωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, παρέχει ολοκληρωμένη, επαγγελματική εκπαίδευση στις θεωρίες και τις πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συμβουλευτικής, καθώς εξετάζονται όλα τα μοντέλα και οι κατευθύνσεις της Συμβουλευτικής. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν α) την κατανόηση της σημασίας της συμβουλευτικής διαδικασίας, β) την απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης της θεωρίας και των τεχνικών της Συμβουλευτικής και γ) την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων στην εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων και άλλους ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ολοκληρωμένες, υψηλού επιπέδου γνώσεις στην επιστήμη της Συμβουλευτικής, να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες στην εφαρμογή των αντίστοιχων μεθόδων και τεχνικών, καθώς και να εργαστούν ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας. Στο τμήμα εντάσσονται άτομα με ή χωρίς γενικό πτυχίο σπουδών.

Πιστοποίηση προγράμματος

Στους αποφοίτους του προγράμματος χορηγείται Δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν ως απλά τακτικά μέλη στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, να αναγνωριστούν από την Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας και να εργαστούν υπεύθυνα, νόμιμα και με πλήρη κατάρτιση.  Επίσης, οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εγγραφούν ως μέλη στον έγκριτο Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling & Psychotherapy – BACP).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια πιστοποίησης Συμβούλων Ψυχικής Υγείας πατήστε εδώ

Διάρκεια και δομή προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί τρία ακαδημαϊκά έτη και περιλαμβάνει 550- 700 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και μελέτης, 150 -180 ώρες εποπτευόμενης κλινικής άσκησης, 30 ώρες εποπτείας, 60 ώρες ομαδικής θεραπείας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών, παρουσίαση, ανάλυση και πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συμβουλευτικής, εκπαιδευτικές ασκήσεις (role playing, ανάλυση περιστατικών) και παρακολούθηση εκπαιδευτικών dvd.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται Παρασκευές, 18.30 – 21.30  και Σαββατοκύριακα, 10.00 – 18.00, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Σύνολο 30 Παρασκευές – Σαββατοκύριακα, 10 σε κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος συμμετοχής

Ιδιώτες: 1900 ευρώ ανά έτος
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 1700 ευρώ ανά έτος

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 άτοκες μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Για εκτενή διδακτέα ύλη, αιτήσεις εγγραφής πατήστε εδώ http://psychotherapia.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=6