Οne Human Family, Food for all

Από την Εύη Αβδελίδου, Σχολική Ψυχολόγο

Με αφετηρία μία ιστορία που ο Irvin Yalom διηγήθηκε στο βιβλίο του “Η μάνα και το νόημα της ζωής”, έναν αρχαίο εβραϊκό μύθο που συνδυάζει τις αρχές τις συστημικής και της υπαρξιακής θεραπείας, το animation αυτό μας μιλά για τη σχέση του ανθρώπινου είδους με τη μάνα γη, που καθιστά όλους τους ανθρώπους μέλη μίας αχανούς οικογένειας.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Caritas με αυτό το βίντεο επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό πάνω στα αίτια της παγκόσμιας φτώχειας, αλλά και κάθε ένα μας πάνω στη σημασία της συνεργασίας. Σε μία εποχή όπου η συλλογικότητα είναι πιο σπάνια αλλά και πιο απαραίτητη από ποτέ, το να “ταΐζει ο ένας τον άλλον” γίνεται επιταγή. Πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του καθένα, την καταγωγή ή την πορεία του, η συγγένειά μας με την παγκόσμια αυτή οικογένεια είναι καταγεγραμμένη στη διαγενεακή αλυσίδα του DNA μας.

Η φτώχεια και η πείνα φαίνεται πως δεν είναι παρά η απώλεια των δεσμών μεταξύ των μελών αυτού του συστήματος που αν δεν ταϊστεί, ως ένας παγκόσμιος οργανισμός, θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην κατάσταση νοσηρρότητας στην οποία από καιρό έχει ήδη αρχίσει να εισέρχεται.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Denizcan Yuzgul

Διάρκεια: 1’:03’’