Ο χορός μέσα μας

Φορέστε άνετα ρούχα κι ελάτε να χορέψουμε τις «ιστορίες» μας

Η χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού, μέσα από την οποία κάθε άνθρωπος μπορεί να συμμετάσχει δημιουργικά σε μία διαδικασία που προωθεί τη σωματική, συναισθηματική και γνωστική του ισορροπία. Βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα καθρεφτίζει την ιστορία, την προσωπικότητα και τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου και στο ότι επηρεάζοντας ένα από τα βασικά επίπεδα της ανθρώπινης υπόστασης (σωματικό, ψυχικό, νοητικό) θα επέλθουν αλλαγές και στα άλλα.

Το κινούμενο σώμα βρίσκει τον προσωπικό και τον κοινό ομαδικό ρυθμό, το δικό του κινητικό λεξιλόγιο, που του επιτρέπει να φέρει στην  επιφάνεια σκέψεις και συναισθήματα. Με αυτήν τη μη-λεκτική γλώσσα το σώμα θα εκφράσει τις ατομικές και συλλογικές του μνήμες.

– Τα Σεμινάρια
Η  Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας διοργανώνει το σεμινάριο «Ο χορός μέσα μας» – Εισαγωγή στην Πρωτόγονη Έκφραση στις 29 & 30 Ιανουαρίου 2011, με την Αλέξια Μαργαρίτη, Χοροθεραπεύτρια, Καθηγήτρια Χορού και τη Νατάσα Σμυρλή, Χοροθεραπεύτρια

Στις 19 & 20 Μαρτίου 2011 διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο «Σώμα: Ψυχής όμμα» – Εισαγωγή στη Χοροκινητική Θεραπεία με την Έλλη Κήτα, Χοροθεραπεύτρια, Ψυχολόγο-Παιδαγωγό.

– Που απευθύνονται
Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε άτομα τα οποία ασχολούνται με τους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τις θεραπείες μέσω τεχνών, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να «γνωρίσουν» τη χοροθεραπεία, χωρίς να είναι απαραίτητη οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία. Επίσης απευθύνονται στα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος : Σχολή Χορού «Χοροχώρος»
Διεύθυνση: Ναυαρίνου 6, Χολαργός (σύνορα Παπάγου-Χολαργού), Μετρό Στάση Εθνική Άμυνα και στη συνέχεια Λεωφ. Χολαργού 418 & 419 στάση Υμηττού
Τηλ: 2106543435 (μόνο σε περίπτωση που θα χρειαστείτε περισσότερες  οδηγίες προσέλευσης)
Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίων : 12.00 π.μ. -18.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή
Υπεύθυνη εγγραφών : Μαριάννα Κέλλη
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6976382915 – 2106010938
Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας :Τρίτη –Τετάρτη -Παρασκευή πρωί 9.00 -10.00 Πέμπτη βράδυ 20.00 -21.30
e-mail: horevontas@hotmail.com
Κόστος:120 €