«ΜΑΖΙ», Η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών της Διάθεσης

ΜΑΖΙ. Και στο άκουσμά της μόνο αυτή η λέξη, γεννάει αισιοδοξία. Δεν είμαι μόνος, δεν θα το περάσω μόνος, θα το περάσουμε ΜΑΖΙ. Γιατί κανείς δεν θέλει και δεν αξίζει να είναι μόνος…

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα. Η ιδέα τώρα γίνεται πράξη. Από ανθρώπους που αναγνωρίζουν, κατανοούν και το κυριότερο έχουν βιώσει την κοινωνική απομόνωση και το περιθώριο, λόγω μιας σειράς καταστάσεων που ανθίζουν εξαιρετικά γοργά στην εποχή μας…

Γι’ αυτόν τον σκοπό ιδρύθηκε η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΜΑΖΙ, που συγκροτείται κατά πλειονότητα από άτομα με προσωπική εμπειρία (ασθενείς και συγγενείς) με τις Διαταραχές Διάθεσης (Μείζονα Καταθλιπτική Διαταραχή, Δυσθυμική Διαταραχή, Διπολική Διαταραχή Ι και ΙΙ, Κυκλοθυμική Διαταραχή κ.α.), από φίλους των ατόμων αυτών και από ειδικούς επαγγελματίες με ειδικό ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην προσπάθεια του σωματείου.

Σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη, η ενδυνάμωση και η ενημέρωση των ατόμων που πάσχουν από Διαταραχή Διάθεσης καθώς και των οικογενειών και φίλων των ατόμων αυτών. Το βασικό όχημα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η δημιουργία και η υποστήριξη ομάδων αυτοβοήθειας των ατόμων με Διαταραχή Διάθεσης, των φίλων και των οικογενειών τους.

Το “ΜΑΖΙ” φιλοδοξεί να αναπληρώσει αυτό το κενό της ανυπαρξίας δομών στην Ελλάδα που προωθούν την αλληλοϋποστήριξη και αναιρούν την απομόνωση, δημιουργώντας ομάδες αυτοβοήθειας, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προοδευτικά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία και η υποστήριξη ενός πανελλαδικού δικτύου περιφερειακών παραρτημάτων ενδυνάμωσης των ατόμων με Διαταραχή Διάθεσης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Θέλουμε να τα καταφέρουμε ΜΑΖΙ. Όλοι εμείς που ενώσαμε ήδη τις δυνάμεις μας και δημιουργήσαμε το σωματείο “Μαζί” σας καλούμε να συμμετέχετε σ’ αυτή την προσπάθεια και να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ!

Το νόημα, εξάλλου, της ζωής, δεν βρίσκεται στον τελικό προορισμό της. Βρίσκεται στο ταξίδι…. Εκεί που είμαστε όλοι προσκεκλημένοι!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.mazi.org.gr

email: info@mazi.org.gr