Μάτια ορθάνοιχτα – Πώς να παίρνετε τις καλύτερες αποφάσεις σ’ έναν περίπλοκο κόσμο

Μάτια ορθάνοιχταΣυγγραφέας: Noreena Hertz
Μετάφραση: Ελένη Γκαγκάτσιου

– Ένας διχασμένος ασθενής καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μία σοβαρή εγχείρηση ή μία πειραματική θεραπεία.
– Ένας επιχειρηματίας προσπαθεί να αποφασίσει πόσα θα ρισκάρει στην επόμενη μεγάλη συμφωνία του.
– Μια μητέρα πρέπει να αποφασίσει αν θα σηκώσει το μωρό της ή αν θα το αφήσει να κλαίει στο κρεβάτι του.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές αποφάσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ευτυχώς, ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο εύκολη πρόσβαση σε πληροφόρηση και τεχνογνωσία, αλλά ο κατακλυσμός δεδομένων που χαρακτηρίζει την εποχή μας έχει καταντήσει δίκοπο μαχαίρι. Ποιες πηγές πληροφοριών είναι αξιόπιστες; Ποιων ατόμων τις συμβουλές μπορούμε να εμπιστευτούμε;

Σε δέκα σαφή, περιεκτικά βήματα, το βιβλίο αυτό επιχειρεί να δώσει στους αναγνώστες δυνατότητες που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ανεξάρτητοι, συνετοί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση λήπτες αποφάσεων – γνώστες των τρόπων με τους οποίους μπορούν να μας παγιδέψουν τα συναισθήματα, οι διαθέσεις και οι συνήθειές μας.
Είναι πια καιρός για όλους μας ν’ αρχίσουμε να παίρνουμε αποφάσεις με μάτια ορθάνοιχτα – για χάρη της υγείας μας, της ευημερίας μας, των σχέσεών μας και της ασφάλειάς μας.

Η Νoreena Hertz (Νορίνα Χερτζ) θεωρείται γκουρού στη λήψη αποφάσεων και είναι σύμβουλος κορυφαίων πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων σε όλο τον κόσμο. Είναι καθηγήτρια στο University College του Λονδίνου.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο σε ηλικία δεκαεννέα ετών. Στα είκοσι τρία της είχε αναλάβει τον ρόλο συμβούλου της ρωσικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας. Στα είκοσι εννιά της δούλευε για τις κυβερνήσεις του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή (Καμπ Ντέιβιντ).

Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις κορυφαίες διανοούμενες παγκοσμίως (Observer), ένα από τα γυναικεία πρότυπα με τη μεγαλύτερη επιρροή (Vogue), ενώ έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Newsweek (Σεπτέμβριος 2013) με αφορμή την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει το έργο της Η βόμβα του παγκόσμιου χρέους, στο οποίο προέβλεπε τις καταιγιστικές οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές  γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

 

Περισσότερα για τη συγγραφέα και το βιβλίο της θα βρείτε στους διαδικτυακούς τόπους www.noreena.com και www.metaixmio.gr

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μην πάρετε καμιά απόφαση αν δεν διαβάσετε αυτό το βιβλίο.
Evening Standard

Ένας πνευματώδης, γεμάτος σοφία και έμπνευση οδηγός για τη λήψη αποφάσεων στην εποχή της υπερβολής της πληροφορίας.
Simon Sebag Montefiore, συγγραφέας

Ένας εγχειρίδιο κριτικής σκέψης στην ψηφιακή εποχή· χρήσιμο τόσο σε φοιτητές όσο και σε διευθυντικά στελέχη…
Sunday Times

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Αριθμός σελίδων: 512

Έτος έκδοσης: 2014

Τιμή: €13,95