Εισαγωγή στο Ψυχόδραμα

H Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας ΕΠΕΚΕΙΝΑ προτείνουν και οργανώνουν το Σεμινάριο «Εισαγωγή στο Ψυχόδραμα», με τον Αντώνη Λιοδάκη, Ψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή.

«Αν ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας της ψυχανάλυσης, ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας του ψυχοδράματος», Jacob Moreno.

– Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου»
Το ψυχόδραμα ως μια «θεατρική παράσταση» βασίζεται στις δομές του αρχαίου ελληνικού δράματος, ενώ ως εργαλείο- τεχνική αναπτύχθηκε από το Μοreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική αντίληψη.

Το σεμινάριο Ψυχοδράματος είναι μια ομαδική εκπαιδευτική – ψυχοθεραπευτική εμπειρία, που στόχο έχει τη γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το συγκεκριμένο 2ήμερο σεμινάριο διαρκεί 24 ώρες και περιλαμβάνει βασικές θεωρητικές αρχές του Ψυχοδράματος, καθώς και εφαρμογές αυτού, βιωματικές ασκήσεις τύπου team building, έκφρασης και εμπιστοσύνης. Στο σεμινάριο προτείνονται στοιχεία κοινωνιοδράματος και το άτομο λαμβάνεται υπόψη ως μέλος ενεργό για κοινωνικές /κοινωνιολογικές παρεμβάσεις.

Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία, το σεμινάριο Ψυχοδράματος προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επί σκηνής. Στο εργαστήριο θα αναπτύξουμε προβληματισμούς γύρω από τις έννοιες της «σκηνής», της «ομάδας», του «πρωταγωνιστή», του «βοηθητικού εγώ» και του «σκηνοθέτη».

Η κοινωνιομετρία, το κοινωνιόγραμμα, και το παιχνίδι των ρόλων (role playing) έχουν ευρεία πρακτική εφαρμογή στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων διαπροσωπικών σχέσεων σε διάφορους εργασιακούς χώρους όπως: επιχειρήσεις, σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα αποτοξίνωσης, φυλακές, κ.α.  Το ψυχόδραμα είναι ένας αυθεντικός και ζωντανός τρόπος προσέγγισης των προβλημάτων της ζωής.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (μέχρι 20 άτομα).
Απαιτείται άνετη περιβολή !
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνίες: Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιούνη 2011
Ώρες: 10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.
Χώρος: Στο Κέντρο Ημέρας της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.
Διεύθυνση: Αλκαμένους 8, Αθήνα
Τηλ: 210 82 57 112
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στην Ελένη Τζίκου, Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 11:00 – 17:00 και Τρίτη & Παρασκευή 14:00 -19:00 στο Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας –Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου, τηλ. επικοινωνίας: 210 88 18 946. Επίσης, στον Αντώνη Λιοδάκη – τηλ. 697 2502339 και στη Μαρίζα Καψάλη- τηλ. 6942 706800.
Αποστολή δηλώσεων συμμετοχής: Fax: 2105245302 / e-mail: kkd@pepsaee.gr
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ
Για τους λήπτες /–ιες υπηρεσιών ψυχικής υγείας το συμβολικό κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ.