«Κινούμαι σημαίνει ΖΩ.

Αλλάζουμε την κίνηση μας, λοιπόν, αλλάζουμε τη Ζωή μας»

Η ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Η Χοροθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, που έχει ως επίκεντρο το άτομο που χρησιμοποιεί το σώμα και την κίνηση του ως οδηγούς για την αυτογνωσία και την αλλαγή. Η Χοροθεραπεία αποτελεί μια ολιστική θεραπεία, όπου το μυαλό και το σώμα προσεγγίζονται ως μια ενότητα. Στηρίζεται στην πεποίθηση ότι παρεμβαίνοντας με την κίνηση στο σωματικό- βιολογικό επίπεδο παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ανθρώπου, το πνευματικό, το γνωσιακό- νοητικό, το συναισθηματικό, καθώς και στη συμπεριφορά του. Έτσι, με την Χοροθεραπεία, η κίνηση και ο χορός γίνονται τα εργαλεία για μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή μας.
Η Χοροθεραπεία εργάζεται πάνω σε μία ποικιλία θεραπευτικών, εκπαιδευτικών και κλινικών προσεγγίσεων.

ΒΑΣΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στόχος της Χοροθεραπείας είναι ένα «υγιές» σώμα, χωρίς εντάσεις ικανό να εκφράζει ελεύθερα τον αληθινό μας εαυτό. Μέσα από την Χοροθεραπεία, μαθαίνουμε ξανά να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του. Μαθαίνουμε να το φροντίζουμε. Χαρίζουμε στον εαυτό μας Υγεία και Ευεξία σε όλα τα επίπεδα.

Βασική έννοια και αντικείμενο δουλειάς στην Χοροθεραπεία αποτελεί η «εικόνα σώματος», δηλαδή το πώς νομίζουμε ότι είναι το σώμα μας ή το πως θα θέλαμε να είναι. Η εικόνα αυτή που έχουμε για το σώμα μας επηρεάζει τον τρόπο που κινούμαστε και κατ’ επέκταση, τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Αλλάζοντας λοιπόν αυτήν την εικόνα αλλάζουμε όλο τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, καθώς και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, όπως ακριβώς είναι.

Επίσης δουλεύοντας με τις ποιότητες κίνησης (χώρο, χρόνο, βάρος, ροή) διευρύνουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή, τον τρόπο δράσης μας.

ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συζήτηση στην αρχή και το τέλος κάθε συνάντησης (για συνειδητοποίηση και αφομοίωση τυχόν υλικού που έχει αναδυθεί)
Κίνηση με συγκεκριμένο θέμα (ομαδικό ή προσωπικό)
Αποτύπωση τηςκινησιολογικής εμπειρίας (με ζωγραφική, πηλό, συγγραφή κειμένου ή ημερολογίου).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες
Σε ανθρώπους που αγαπούν τον χορό και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σώμα και την κίνηση ως μέσο αυτό- εξερεύνησης και αυτό-ανάπτυξης, καθώς και καλλιτεχνικής δημιουργίας
Σε άτομα με δυσκολίες επικοινωνίας με τους άλλους και προβλήματα σχέσεων
Σε άτομα με δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων και των αναγκών
Σε ανθρώπους που έχουν περάσει τραυματικές εμπειρίες ή άγχος
Σε άτομα με κρίσεις πανικού, εναλλαγές διάθεσης ή που αισθάνονται κατάθλιψη
Σε άτομα με πολύ άγχος και ένταση στο σώμα τους
Σε άτομα με σωματικούς πόνους,με ή χωρίς παθολογικά αίτια ή που αναρρώνουν από ασθένεια
Σε ανθρώπους που δεν τους αρέσει το σώμα τους
Σε άτομα με προβλήματα βάρους και διαταραχές τροφής
Σε ανθρώπους, που έχοντας δουλέψει ψυχοθεραπευτικά με άλλες μεθόδους ψυχοθεραπείας, θέλουν να «προσεγγίσουν» τον εαυτό τους με έναν «καινούριο», σε αυτούς, τρόπο

2 ΝΕΕΣ Ομάδες Χοροθεραπείας από τον Οκτώβρη!

  • Κάθε Τρίτη στις 19.00- 20.30 στα Μελίσσια.

Εισαγωγική Συνάντηση- έναρξη Τρίτη 1/10, ώρα 19.00- 21.00

https://www.facebook.com/events/458920001627744/

  • Κάθε Παρασκευή στις 18.30- 20.00 στο Gaz Symphony Studio, Ψυρρή.

Εισαγωγική Συνάντηση- έναρξη Παρασκευή 4/10, ώρα 18.30- 20.30

https://www.facebook.com/events/2427254240672482/

Οι συγκεκριμένες ομάδες απευθύνονται σε ενήλικες και θα πραγματοποιούν εβδομαδιαίες συναντήσεις. Ο τρόπος που θα δουλέψουν θα είναι συνθετικός. Θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία και εργαλεία από την Χοροκινητική, την Πρωτόγονη έκφραση, την Αυθεντική Κίνηση (τεχνικές Χοροθεραπείας), καθώς και τεχνικές άλλων προσεγγίσεων της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας και της Συμβουλευτικής, όπως η Gestalt, η Υπαρξιακή, η Υπερπροσωπική και η Συναλλακτική Ανάλυση.

ΣΤΟΧΟΣ ΟΜΑΔΩΝ: Nα εμβαθύνουμε στην κίνηση, να εξελίξουμε τις κινησιολογικές φόρμες, να αναπτύξουμε τις ποιότητες κίνησης. Να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας και την κίνηση ως εργαλεία στην προσωπική μας ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωση. Να πάρουμε χαρά και ικανοποίηση μέσα από την κίνηση και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Να μιλήσουμε για τα θέματα, που μας απασχολούν, να σχετιστούμε και να επωφεληθούμε από την αλληλεπίδραση της ομάδας.

Οι ομάδες θα είναι ανοιχτές σε νέα μέλη όλο τον Οκτώβρη.

Επιλέξτε μία από τις δύο ομάδες, ανάλογα με τη μέρα, την ώρα και το μέρος, που σας εξυπηρετεί κι ελάτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη της Χοροθεραπείας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τηλ. επικοινωνίας 697 089 38 10.
E-mail: kstavrou1@hotmail.com

Γνωρίζοντας την Κωνσταντία, Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Σταύρου Κωνσταντία παρακολουθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας (Χοροκινητική Θεραπεία και Πρωτόγονη Έκφραση), που διοργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος, το 2001- 2004. Κάνει την πρακτική της άσκηση στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και έπειτα στο Οικοτροφείο Ίρις, ξενώνα του Δαφνιού, αμειβόμενη. Συνεχίζει διερευνητικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αυθεντικής Κίνησης (τεχνική Χοροθεραπείας) με θέμα “Αυθεντική Κίνηση και Τέχνη”. Διδάσκει στην Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας το μάθημα της Κίνησης, μέσα από χοροθεραπευτικές τεχνικές. Γίνεται μέλος της θεατρικής ομάδας «Παράβαση», όπου κάνει την επιμέλεια κίνησης, χρησιμοποιώντας χοροθεραπευτικές τεχνικές, για αρκετές παραστάσεις. Συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ). Δουλεύει χοροθεραπευτικά με παιδιά. Εκπονεί τη Διπλωματική της Εργασία στη Χοροθεραπεία με τίτλο «ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ως σύνθεση Χοροθεραπευτικών και Ψυχοθεραπευτικών Προσεγγίσεων, ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Διευρύνει τις σπουδές της στη Συμβουλευτική- Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center, το 2009- 2011. Έκτοτε εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετικής Προσέγγισης, κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής, σε ενήλικες και παιδιά. Διοργανώνει σεμινάρια Χοροθεραπείας και συμμετέχει με ομιλίες σε διάφορες Ημερίδες. Συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. Από το 2018 διδάσκει στο Σύλλογο Τυρταίος ΑΜΕΑ το μάθημα της Κίνησης, μέσα από Χοροθεραπευτικές τεχνικές. Αρθρογραφεί.