“Χοροθεραπεία και Σωματική Αυτογνωσία”

Καθημερινά λόγω αγχώδους τρόπου ζωής και περιβάλλοντος ξεχνάμε να παρατηρούμε και να εστιάζουμε στο σώμα μας, χάνοντας έτσι τις μικρές απολαύσεις που μπορούμε να πάρουμε από τη σωματική εμπειρία, όπως, το ευχάριστο μούδιασμα μετά από την χαλάρωση των μυών, την αίσθηση θερμότητας και ρευστότητας όταν αυτό ενεργοποιείται, την γλυκιά ηρεμία του νου και της αναπνοής όταν εστιάζουμε με πρόθεση στην κάθε μας κίνηση.

Η ικανότητά μας να ‘ακούμε’  το σώμα μας στο ‘εδώ και τώρα’, και να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματά του, είναι κάτι που έχουμε χάσει από καιρό στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο, γι’ αυτό έχει αυξηθεί η εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και ασθενειών. Το σώμα μας είναι ο κρίκος που συνδέει τις αισθήσεις με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Όταν αυτά συνδεθούν μεταξύ τους τότε δεν υπάρχει λόγος για σωματοποίηση των συναισθημάτων, εμφάνιση δηλαδή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Η καλλιέργεια της σωματικής συνειδητότητας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους θέλουν να προσεγγίσουν την ανάπτυξη και ολοκλήρωσή τους ολιστικά, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή το σώμα στις διεργασίες του νου και αντίστροφα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες, οποιασδήποτε ηλικίας ή φυσικής κατάστασης, που ενδιαφέρονται να βιώσουν την εμπειρία της Χοροθεραπείας. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία χορού ή παρόμοιας διαδικασίας. Είναι μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της Χοροθεραπείας και επαφή με το σώμα και την αδιαμφισβήτητη σοφία του.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 7 ώρες. Θα γίνουν 2 ομάδες στις ακόλουθες ημερομηνίες:
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

12.00-19.00
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

12.00-19.00

Εισηγήτρια: Αναστασία Νικολίτσα, Χοροθεραπεύτρια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Χώρος: ΑΝΑΤAΣΗ
Διεύθυνση: Υπαπαντής, Κάτω Καστρίτσι, 10 χιλ. από το κέντρο της Πάτρας   http://anatasi.gr/
Τηλ: 201 6454388 ή  6979552193
Email: psychosoma-dance@hotmail.com
www.psychosoma.gr

Κόστος: 70 Ευρώ