Η γήρανση αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ο αριθμός των ατόμων που παρουσιάζουν κάποιου είδους άνοια αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Ωστόσο, πληθώρα επιστημών συμβάλει με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό πεδίο στη θεραπεία των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, αλλά κυρίως στην πρόληψη των παραγόντων εκείνων, που καθιστούν το γήρας και τα συνοδά νοσήματα, τη δυσκολότερη περίοδο του βίου ενός ανθρώπου.

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και στο 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 14-17 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. Η παρούσα πρόσκληση αποτελεί και πρόκληση για μια μεγάλη επιστημονική Γιορτή.

H A΄Νευρολογική Κλινική, το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, και η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνουν αυτή την, καθιερωμένη πλέον, συνάντηση καταξιωμένων, κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, στο γόνιμο έδαφος ενός Συνεδρίου, το οποίο για δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια ενημερώνει και εκπαιδεύει επαγγελματίες υγείας, ασθενείς  και περιθάλποντες.

Η προσέλευση εκατοντάδων ομιλητών και πολλών συμμετεχόντων σε κάθε μας διοργάνωση, αποδεικνύει ότι η επαφή του συνόλου των επιστημόνων που ασχολούνται με νευροεκφυλιστικά νοσήματα, είτε ερευνώντας τα αίτια και τη θεραπεία, είτε υπηρετώντας τον ασθενή  και τον περιθάλποντα ασθενούς, είναι όχι μόνο αναγκαία για πρόοδο σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και επιθυμητή.

Σας καλώ να αποτελέσετε ενεργό μέλος αυτής της διοργάνωσης, συνεισφέροντας με το δικό σας μοναδικό τρόπο στην πληρέστερη οργάνωσή της, καθιστώντας την ακόμη πιο αποτελεσματική και ακόμη πιο επιτυχημένη.

Σας περιμένουμε,

Μάγδα Τσολάκη, Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Περισσότερες πληροφορίες εδώ