1η Ημερίδα για το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης, το Διαζύγιο & την Παιδική Κακοποίηση

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί Συνάδελφοι/Γονείς,

Αισθάνομαι ειλικρινά μεγάλη χαρά που είμαι σε θέση να σας ενημερώσω επίσημα για την πραγματοποίηση της 1ης Ημερίδας για το Σύνδρομο της Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης, το Διαζύγιο και την Παιδική Κακοποίηση: Ψυχολογικές & Νομικές Επιπτώσεις, το οποίο διοργανώνεται από την Brain Matters Institute και την Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη και τελεί Υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2020, στο Συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Mediterranean Palace στην Θεσσαλονίκη από τις 09:00-21:00.

Το φαινόμενο της γονικής αποξένωσης ή αλλοτρίωσης και ειδικά το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης (ΣΓΑ) έχει παρατηρηθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες στις Δυτικές κοινωνίες και το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια, και όχι μόνο, της δικαστικής διαδικασίας για την επιμέλεια των παιδιών ανάμεσα σε διαζευγμένους γονείς. Το ΣΓΑ έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί επίσης μια μορφή παιδικής κακοποίησης με σοβαρές επιπτώσεις στον ψυχισμό των παιδιών που το βιώνουν και η επίδρασή του φτάνει μέχρι και στην ενήλικη ζωή τους. Η οργάνωση της Ημερίδας έχει ως στόχο την ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών όσο και του ευρύτερου κοινού πάνω στο θέμα του ΣΓΝ, της διαδικασίας του διαζυγίου, την ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης και την επιρροή του στην ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου.

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες από αξιόλογους επαγγελματίες και επιστήμονες με εξειδίκευση στα προαναφερόμενα θέματα καθώς και σε άλλα σχετικά θέματα (βλ. Θεματικούς Άξονες Ημερίδας). Θα υπάρξει επίσης συζήτηση και θα τεθούν ερωτήματα αλλά και τοποθετήσεις πάνω στα θέματα με στόχο την ανταλλαγή γνώσης, εμπειρίας και γιατί όχι και ανάπτυξης νέων καινοτόμων ιδεών.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ψυχολόγους, νομικούς, δικαστές, ιατρούς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς. Θα δοθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Με εκτίμηση,

Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη PhD, CPsychol, AFBPsS
Κλινική Ψυχολόγος & Νευροψυχολόγος Παιδιών & Ενηλίκων-Λέκτορας-Εγγεγραμμένη Δικαστική Πραγματογνώμων σε Ελληνικά Δικαστήρια & στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’s College London

ΛέκτοραςΕφαρμοσμένηςΨυχολογίας & ΨυχικήςΥγείας, University of Liverpool, UK (2012-2017), University of Essex, UK (2018-2019)

Αρ. άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου Γ2/24/31197

www.dralexandrapentaraki.com

Brain Matters Institute

Τσιμισκή 10

54624

Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 227 115 & 6971693870

 Θεματικοί Άξονες της Ημερίδας

 • Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης
 • Διαζύγιο: Ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά
 • Διαζύγιο και Δίκαιο
 • Αληθινές ή ψευδείς κατηγορίες περί κακοποίησης του παιδιού
 • Παιδική κακοποίηση και οι επιπτώσεις της στον ψυχισμό του παιδιού
 • Παιδική κακοποίηση και οι νομικές επιπτώσεις της
 • Μορφές παιδικής κακοποίησης
 • Ενδοοικογενειακή βία
 • Παιδική κακοποίηση & Μαθησιακές επιπτώσεις
 • Διαζύγιο & Σχολική επίδοση
 • Παιδική κακοποίηση & ο ρόλος του ψυχολόγου
 • Παιδική κακοποίηση & Ιατροδικαστική
 • Θεραπευτικές προσεγγίσεις για την παιδική κακοποίηση
 • Θεραπευτικές προσεγγίσεις για το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης
 • Ψυχολογική Διαχείριση του διαζυγίου

Συμμετοχή: €50

___________________________________________________________________

Επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την 1η Ημερίδα για το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης, το Διαζύγιο & την Παιδική Κακοποίηση από νομούς εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μπορούν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να παρέχουμε την δυνατότητα να μεταδοθεί η Ημερίδα ζωντανά μέσα από το ίντερνετ με την τεχνολογία του Live Streaming. Εάν σας ενδιαφέρει να εγγραφείτε σας γνωστοποιούμε ότι όσοι το παρακολουθήσουν μέσω ίντερνετ θα έχουν μια έκπτωση στο ποσό εγγραφής.

Εάν σας ενδιαφέρει αυτή η δυνατότητα παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον σας μέχρι τις 30/03/2020 στο e-mail
brainmattersinstitute@windowslive.com ή τηλ. 2310 227 115

Συμμετοχή: €40

___________________________________________________________________