Γράφοντας από, με και για την ψυχή: Ομάδα Θεραπευτικής Γραφής

Αυτογνωσία & Προσωπική Ανάπτυξη

Χρόνος ανάγνωσης 3 ΄

Τελευταία συνάντηση: Κυριακή 12 Μαίου 2019, 6.00 – 9.00μμ

Εισηγήτρια: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος – Δημοσιογράφος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Μια ομάδα με στόχο την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη μέσω του γραπτού λόγου. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές θεραπευτικής/εκφραστικής γραφής κι ημερολογιακής καταγραφής τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους ελεύθερα, χωρίς το φόβο της κριτικής.

Η ομάδα θα είναι ανοιχτή κατά τη διάρκεια της χρονιάς για νέα μέλη.

Τι είναι η εκφραστική γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η θεραπευτική/εκφραστική γραφή είναι μια μέθοδος στην οποία το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων. Περιλαμβάνει συγκεκριμένες γραπτές τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς να υπάρχει σωστό ή λάθος. Επίσης, μπορεί να βρει ισορροπία στη ζωή του, να εκφραστεί δημιουργικά και να βελτιώσει την καθημερινότητά του. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.

Κάνει αυτή η ομάδα για μένα;

Αν θέλεις:

  • Να βρεις ισορροπία στη ζωή σου
  • Ν’ αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία
  • Να μάθεις ν’ ακούς την εσωτερική σου φωνή
  • Να εκφράζεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου χωρίς το φόβο της κριτικής
  • Να συμμετάσχεις σε μια ομάδα στην οποία θα υπάρχει εχεμύθεια, αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης
  • Να μοιραστείς με άλλους το πάθος σου για γράψιμο

Τότε αυτή η ομάδα είναι για σένα.

Γιατί, σημασία δεν έχουν τα γεγονότα γύρω μας, αλλά ο τρόπος που εμείς τα βλέπουμε, τα εκφράζουμε και τα επεξεργαζόμαστε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ. 

Μπορώ να συμμετέχω;

Αν είσαι ενήλικας και θέλεις να βάλεις στη ζωή σου το γράψιμο, μπορείς να συμμετέχεις. Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή. Οι συναντήσεις γίνονται μέσα σε κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης.

«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και η εκφραστική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική κι εκφραστική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη δημιουργική γραφή. Γράφω διηγήματα και λογοτεχνία ντοκουμέντου.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος του International Association for JournalWriting, της ΕΣΗΕΑ, του ScienceView.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) και ιστοσελίδες, καθώς και στην ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Είμαι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης  Ψ-Χ.

Η συλλογή διηγημάτων «WabiSabi(η ατέλεια)» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός και η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Διηγήματά μου έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και δημοσιευτεί σε συλλογές, περιοδικά και ιστοσελίδες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τελευταία συνάντηση: Κυριακή 12 Μαίου 2019, 6.00 – 9.00μμ

Email επικοινωνίας & αποστολής της αίτησης: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 854 9865

Χώρος: Έναστρον βιβλιοκαφέ 
Διεύθυνση: Σόλωνος 101, 10678, Αθήνα
Χάρτης: http://www.enastron.com.gr/bookstorecafe/contact_us/

Κόστος: 30€/συνάντηση
10% έκπτωση για άνεργους και φοιτητές

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ