Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης παρεμβάσεις για παιδιά κάτω των 5 ετών

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν θεραπευτικά μοντέλα βραχείας και μη ψυχοθεραπείας σε δυάδες μητέρας βρέφους/μικρού παιδιού, σε ομάδες με μητέρες και βρέφη και σε ατομικές θεραπείες under fives με παράλληλες συνεδρίες γονέων.

Ημερομηνίες διεξαγωγής 10-11/04, 2020
Ώρες διεξαγωγής Παρασκευή/ Σάββατο: 17:00-21:00
Διάρκεια 8 ώρες
Χώρος Διεξαγωγής Αίθουσα Εκπαιδεύσεων ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής)

 

Εισηγητές:

Holmes Άλκηστη, BSc, MSc, MProf Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, Mέλος του Association of Child Psychotherapists UK, Eκπαιδευμένη στην Kλινική Tavistock του Λονδίνου

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, προπτυχιακούς κι μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας) που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή ήδη εργάζονται θεραπευτικά με γονείς και παιδιά κάτω των πέντε ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο θα παρέχει μια εισαγωγή στο θεωρητικό και κλινικό υπόβαθρο της ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης στη θεραπεία με βρέφη, παιδιά και γονείς. Στόχος είναι να έρθουν οι επαγγελματίες του χώρου σε επαφή με διάφορα μοντέλα θεραπείας και να αναπτύξουν μια πιο εις βάθους κατανόηση της συναισθηματικής ανάπτυξης παιδιών κάτω των πέντε ετών, καθώς και των δυναμικών στις σχέσεις με τους γονείς. Θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει η κλινική εργασία με αυτές τις ηλικίες καθώς και τις δυσκολίες που είναι αναφθαίρετο κομμάτι αυτής της δουλειάς.

Το πρόγραμμα θα περιέχει θεωρητική αναδρομή στις ψυχαναλυτικές θεωρίες Klein, Bion, Winnicott, Bowlby και λεπτομερής αναφορά διαφόρων μορφών κλινικής εργασίας με παιδιά κάτω των πέντε ετών, με ιδιαίτερη βάση στις βραχείες θεραπείες μητέρας-βρέφους/ νηπίου καθώς και κλινικά παραδείγματα. Βασικό υπόβαθρο αυτής της κλινικής δουλειάς είναι η παρατήρηση βρέφους και νηπίου και οι ψυχαναλυτικές τεχνικές της μεταβίβασης και αντιμεταβίβασης.

 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

10/04 Παρασκευή

  • Βασικές Ψυχαναλυτικές Θεωρίες Klein, Bion, Winnicott, Bowlby.
  • Παρουσίαση Κλινικής δουλειάς με παιδιά και γονείς κάτω των 5 ετών.

11/04 Σάββατο

  • Κλινικά Μοντέλα και Κλινικές παρουσιάσεις:

1) Βραχεία ψυχαναλυτική θεραπεία γονέα- βρέφους/νηπίου

2) Together Time: Μοντέλο Ομαδικής θεραπευτικής εργασίας βασισμένο σε ψυχαναλυτικές θεωρίες για γονείς και βρέφη.

3) Κλινική παρουσίαση εντατικής ψυχαναλυτικής θεραπείας παιδιού κάτω τω πέντε με παράλληλες συνεδρίες γονέα.

Κόστος συμμετοχής:

Για εγγραφές έως 30/03                70€

Για εγγραφές έως 31/03                90€

Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την online αίτηση στο ακόλουθο link http://dikepsy.gr/index.php?view=view_seminars&option=seminars&item=1582205034&lang=el και το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ:  698 -8080383.