Χρόνος ανάγνωσης 3 ΄

«Tο να είσαι οργισμένος είναι εύκολο. Το να εξοργιστείς όμως με το σωστό άτομο, για το σωστό λόγο, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστό σκοπό και με το σωστό τρόπο, αυτό είναι δύσκολο»
Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης

Εισηγήτρια: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, Υπ.Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου

Αυτό το καλοκαίρι είτε μείνεις στην πόλη είτε κάνεις διακοπές, ανάμεσα από τις βουτιές, τις βόλτες ή τη δουλειά μπορείς να βελτιώσεις την ψυχολογία σου, ν’ αυξήσεις την αυτογνωσία σου και να φροντίσεις για την προσωπική σου ανάπτυξη μέσα από το εξ’ αποστάσεως εργαστήριο για τα συναισθήματα.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθαίνουν οι έρευνες που συσχετίζουν τη συναισθηματική νοημοσύνη με την ευτυχία και την ισορροπία στη ζωή. Μέσα στις πέντε εβδομάδες που διαρκεί το εργαστήριο, θα διερευνήσεις τον τρόπο που αντιδράς συναισθηματικά και το πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή, την υγεία, τη συμπεριφορά, τις προσωπικές και κοινωνικές σου σχέσεις. Επίσης, θα μάθεις τρόπους να διαχειρίζεσαι και ν’ αποδέχεσαι τα συναισθήματά σου.

Γιατί να συμμετάσχεις;

Εάν θέλεις:

  • Ν’ αυξήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη σου
  • Να μάθεις ν’ αναγνωρίζεις τα συναισθήματά σου και ν’ ακούς τα μηνύματά τους
  • Να εξερευνήσεις πώς αυτά επηρεάζουν όλη τη ζωή σου
  • Να μάθεις να διαχειρίζεσαι και ν’ αποδέχεσαι τ’ αρνητικά συναισθήματα
  • Να εντοπίσεις τις ρίζες και τις συνέπειές τους
  • Να μάθεις να χρησιμοποιείς τα συναισθήματα για την προσωπική ενδυνάμωσή σου και τη βελτίωση των σχέσεών σου
  • Ν’ αυξήσεις την αυτογνωσία σου

Τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σένα.

Μαζί θα γνωρίσουμε όλο το εύρος των συναισθημάτων, θα ιχνηλατήσουμε τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς τους και θα διερευνήσουμε την προσωπική μας σχέση μαζί τους.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Είμαι η Ελεάνα Πανδιά επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία. Κάνω το διδακτορικό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με κοινή εποπτεία από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, τα videogames, τις πολυμεσικές αφηγήσεις και τη σχέση του ανθρώπου με τη νέα τεχνολογία. Έχω εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε δομές πολιτισμού συντονίζοντας προγράμματα δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ως καθηγήτρια Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας σε κέντρα δια βίου μάθησης και ως συντάκτης σε διαδικτυακά περιοδικά. Παράλληλα, ασχολούμαι με τη μετάφραση και διαβάζω πολύ. Η ψυχολογία είναι για μένα εργαλείο κατανόησης του κόσμου και του ανθρώπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες: 28 Ιουνίου – 25 Ιουλίου 2018 (5 εβδομάδες)

Κόστος: 120 ευρώ (σε 2 δόσεις)
10% έκπτωση σε ανέργους, φοιτητές & συνταξιούχους
50% στο δεύτερο άτομο σε όσους γραφτούν μαζί

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Email επικοινωνίας: eleana.pandia@gmail.com
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6977 500 954

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

* Μέρος του υλικού και της βιβλιογραφίας θα είναι στ’ αγγλικά

Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλώ συμπληρώστε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
και στείλτε τη στο eleana.pandia@gmail.com

Είπαν για τα εργαστήρια της Ελεάνας

Ένα Ζεστό και Ασφαλές κρησφύγετο στο οποίο «χωνόμουν» και χανόμουν μέσα στον εαυτό μου, στις σκέψεις και τα συναισθήματά μου.
Β.Σ.

Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πάντα είχα την επιθυμία να σπουδάσω ψυχολογία, οι σπουδές που είχα κάνει ήταν για λόγους μάλλον βιοποριστικούς. Όταν ανακάλυψα τα εργαστήρια στο διαδίκτυο παρ’ όλη την αδεξιότητά μου, τα ρούφηξα στην κυριολεξία, το όφελος είναι μεγάλο, η συναλλαγή με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες, τα κλειδιά των ασκήσεων που βοηθάνε να σπάνε καταχωνιασμένες ανεπεξέργαστες εμπειρίες, η αγωνία της εξέλιξης μέσα στη συμμετοχή με την ομάδα, μου άλλαξαν τη ζωή, όπως λέω πάντα κάθε εργαστήριο είναι και ένα φωτεινό μονοπάτι..!!
Μ.Α.

Εξαιρετική εμπειρία. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η κ.Πανδιά άριστη επιστήμονας, με ενσυναίσθηση και γνήσιο ενδιαφέρον.
Μ.Τ.

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι στην ψυχανάλυση και μία πολύ ουσιώδης γνωριμία.
Δ.Ο.