Στίξη – Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής

Η Νασία Λινάρδου-Μπλανσέ είναι ψυχαναλύτρια λακανικού προσανατολισμού και ψυχίατρος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά και στα γαλλικά. Η Στίξη είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Άννα Πίγκου – Ψυχίατρος, ψυχαναλύτρια

Η Άννα Πίγκου είναι ψυχίατρος και εργάζεται στην Αθήνα. Οφείλει τον προσανατολισμό της στη Μία Σχολή του Λακάν που της διδάσκει καθημερινά πώς να υποδέχεται κατά περίπτωση τα ανθρώπινα πάθη και τη μουσική τους. 

Γιώργος Βέης – ποιητής

Ο Γιώργος Βέης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έχει τιμηθεί με τα Κρατικά Βραβεία Μαρτυρίας, Χρονικού-Μαρτυρίας και Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας, το 2000, το 2009 και το 2015, αντίστοιχα. Η ποιητική του συλλογή Λεπτομέρειες κόσμων απέσπασε το Βραβείο Λάμπρος Πορφύρας της Ακαδημίας Αθηνών το 2007. Το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του. Η τελευταία του ποιητική συλλογή έχει τον τίτλο Για ένα πιάτο χόρτα (εκδόσεις Ύψιλον, 2016).

 Μάγδα Κόρπη – Ηθοποιός, θεατρολόγος

Η Μάγδα Κόρπη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υποκριτική στη δραματική σχολή Αρχή και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) στη Δραματουργία και την Ευρωπαϊκή δραματολογία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Έχει συνεργαστεί ως θεατρολόγος και ηθοποιός με καλλιτέχνες όπως ο Θ. Τερζόπουλος,  Γ. Χουβαρδάς,  Odin Teatret, Α. Διαμαντής, Bread and Puppets, Λ. Μελεμέ, CGrauzinis, Θ. Χαλκιάς κ.ά. 

Άννα-Μαρία Παπαϊωάννου – Ηθοποιός

Η Άννα-Μαρία Παπαϊωάννου αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης, Κάρολος Κουν το 2019. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου όπως: Μ. Κάλμπαρη, Ν. Μαστοράκης, Β. Μαυρογεωργίου, Κ. Καπελώνης. Από το 2012 εργάζεται ως μουσικός (τραγούδι, κρουστά) και έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στο Βερολίνο. 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλώ ενημερώστε μας για την παρουσία σας στο petros.karampelas@nyu.edu ή δηλώνοντας συμμετοχή στη φόρμα  https://forms.gle/VQGUMS6wJ9JD6VCv6 ή στο τηλέφωνο 216-1001050