Σεμινάριο Παιδικό Ιχνογράφημα

Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

Ένα μοναδικό Online σεμινάριο με θέμα το παιδικό ιχνογράφημα. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου μια εισαγωγή στις θεωρητικές προσεγγίσεις που αφορούν τα σχέδια και τις ζωγραφιές των παιδιών και τα εξελικτικά τους στάδια. Το δεύτερο μέρος αφορά την πρακτική εξάσκηση και την ερμηνεία αληθινών παιδικών σχεδίων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Θεματικές Ενότητες:

– Ερμηνεύοντας την αποτύπωση της ανθρώπινης μορφής στο παιδικό  ιχνογράφημα: Βασικές κατευθυντήριες γραμμές

– Η θεωρία και η πρακτική εφαρμογή της Ανθρώπινης Μορφής στα παιδιά

– Το Σχέδιο (τεστ)  GOODENOUGH

-Μελέτες περίπτωσης  (Case studies) – Πρακτική Εξάσκηση

Εισηγητής: Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, PhD, CPsychol, AFBPsS, κλινική ψυχολόγος (ειδικευμένη στην νευροψυχολογία & ψυχοθεραπεία),  Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Λονδίνου, Συγγραφέας του βιβλίου Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης, Εκδόσεις Brain Matters Institute.

Δεν χρειάζετε να είστε συνέχεια στον υπολογιστή ή συγκεκριμένες ώρες και οι ημέρες αφού όπως θα διαβάσετε και στις σημειώσεις το σεμινάριο βασίζεται στην ασύγρονη εκπαίδευση. Το βασικό είναι να καταθέσετε τις εργασίες μέσα σε 1 εβδομάδα (για την πρώτη εβδομάδα εκπαίδευσης) και μέσα σε 1 εβδομάδα (για την δεύτερη εβδομάδα εκπαίδευσης). Υπάρχει βέβαια μια μικρή ευελιξία 1-2 εβδομάδες σε περίπτωση που υπάρχουν θέματα όπως εργασία κτλ. Όλα γίνονται μέσα από e-mail.  Το πρόγραμμα δεν περιέχει βιντεοσκόπηση.

Το σεμινάριο διαρκεί 2 εβδομάδες και  υπάρχει ευελιξία εάν την χρειάζεστε.

Θα λάβετε το εκπαιδευτικό υλικό της 1ης εβδομάδας με την έναρξη του προγράμματος στις 05/03/2020.

Δίδακτρα: 70€ (εκπαιδευτικό υλικό & 3 ώρες εποπτείας)- Γλώσσα: Ελληνικά. Με την επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε το πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληροφορίες-Εγγραφές:

Brain Matters Institute

Τσιμισκή 10

54624

Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 227 115 & 6971693870

 brainmattersinstitute@windowslive.com