Οικογένειες σε κρίση

Οκτώ περιπτώσεις οικογενειακής ψυχοθεραπείας

Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

Συγγραφέας: Βλάσης Δ. Τομαράς

  • Ποια είναι η σχέση οικογένειας και ψυχικής υγείας;
  • Μπορεί η οικογένεια να αποτελέσει θεραπευτικό όπλο κατά της ψυχικής διαταραχής; Και αν ναι, πόσο έγκαιρα πρέπει αυτό να επιστρατευτεί;
  • Μπορεί η οικογενειακή ψυχοθεραπεία να υποκαταστήσει τα φάρμακα;
  • Τι είναι η συστημική επιστημολογία και ποια η θέση της στην ψυχοθεραπεία σήμερα;

Σε αυτά και άλλα συναφή ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει με τρόπο συνοπτικό και περιεκτικό ο συγγραφέας του παρόντος. Οι απόψεις του πηγάζουν από τη διεθνή βιβλιογραφία και την μακρά του πείρα ως ψυχιάτρου και ψυχοθεραπευτή.

Ο συγγραφέας – έμπειρος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής – δίνει κλινικά παραδείγματα της χρησιμότητας της οικογενειακής εμπλοκής στις ψυχιατρικές και ψυχολογικές θεραπείες. Το βιβλίο παρουσιάζει ενδιαφέρον και πρωτοτυπία γιατί οι περιπτώσεις που εκτίθενται και σχολιάζονται αφορούν καταστάσεις οξείες ή και ανθεκτικές στις συμβατικές θεραπείες. Το θεωρητικό μέρος συμπληρώνει με συντομία τις κλινικές βινιέτες έτσι ώστε να μη γίνεται βαρετό ή κουραστικό.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια θετική συμβολή στην ανθρωπιστική, αλλά και αποτελεσματική, αντιμετώπιση των ψυχιατρικών και ψυχολογικών διαταραχών, που αξίζει να διαβαστεί από όλους τους παροικούντες τον χώρο των «Ψ» , αλλά και όχι μόνο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκδόσεις: Αρμός
Αριθμός σελίδων: 118
Έτος έκδοσης: 2023
Τιμή: €9,90