Με Κίνηση και Φροντίδα

18 & 19 Iανουαρίου 2020 

Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο θα εστιάσουμε στην προσωπική φροντίδα του θεραπευτή / συντονιστή / εμψυχωτή / δασκάλου,  καθώς και στις πηγές στήριξης του, χρησιμοποιώντας αρχικά την κίνηση  σαν εκφραστικό μέσο.

Συγκεκριμένα θα εξερευνήσουμε τις εξής ερωτήσεις:
* Με ποιον τρόπο  η  προσωπική  κίνηση  και ο αυτοσχεδιασμός  μπορούν να διευκολύνουν την εσωτερική ακρόαση  και  τη  σύνδεση της  με τη  δημιουργικότητα;

* Πως παραμένει κανείς  δημιουργικός, διατηρώντας την εσωτερική του δύναμη, σε διαφορετικά πλαίσια εργασίας και με διάφορες κοινωνικές προκλήσεις;

* Πως  ένας συντονιστής ομάδων διακρίνει, επιλέγει και ενσωματώνει  πηγές στήριξης  και  πρακτικές  φροντίδας  στην καθημερινότητα του;

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο θα αντλήσουμε στοιχεία απο τη χοροκινητική θεραπεία και την ενεργητική φαντασία (C. G. Jung), ενώ θα πειραματιστούμε ταυτόχρονα με  εικαστικά υλικά, αλλά και με το στοιχείο του ήχου.
Ταυτόχρονα θα αντλήσουμε υλικό απο το μοντέλο των ‘’5 Kατευθύνσεων’’ το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο των Laura van Dernoot Lipsky & Connie Burk, ‘’Trauma Stewardship’’ με τη πρόθεση να παραμείνουμε  δημιουργικά  ανοιχτοί  σε προσεγγίσεις  και  πρακτικές  που αφορούν στη φροντίδα Εαυτού.

Για το σεμινάριο θα χρειαστείτε άνετα ρούχα και ένα  τετράδιο!

Συντονίζει η Γεωργία Αρώνη

Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας ‘ Το Άθυρμα’.

18 & 19 Iανουαρίου 2020  και ώρες 10:30- 17:30

Πληροφορίες και Εγγραφές:

Α. Μαντζουράκη 14, ΤΚ 115 24, Νέα Φιλοθέη, Αθήνα / Τηλ. +30 210 69 21 162  / Email: info@playtherapy.gr

http://www.playtherapy.gr/2019-2020/#

H Γεωργία είναι γεννημένη στην Αθήνα, ζεί και εργάζεται στη Γερμανία, έχει σπουδάσει  Παιδαγωγικά, Ελληνικό Πολιτισμό, Χοροθεραπεία και Αυθεντική Κίνηση με κατεύθυνση στη θεραπευτική διαδικασία. Απο το 1996 συνεργάζεται με διάφορα κλινικά πλαίσια με χρόνιους ψυχικά ασθενείς, με άτομα με ψυχοσωματικές διαταραχές, με χρήστες ουσιών καθώς και με εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά πλαίσια συντονίζοντας ομάδες κίνησης για παιδιά και εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά, συνεργάζεται με φορείς θεραπευτικών δομών, ενώ παράλληλα συντονίζει σεμινάρια  και δράσεις σε καλλιτεχνικές και θεραπευτικές δομές για το ευρύ κοινό στην Γερμανία και στο Λουξεμβούργο.

Eστιάζει στην εφαρμογή της Αυθεντικής Κίνησης στη Θεραπεία και στην Εποπτεία. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην χοροκινητική θεραπεία προσανατολισμένη στο τραύμα (Dance/ Movement Therapy adapted to Trauma) Πρόσφατα ολοκλήρωσε την επιμόρφωση στην Trauma Sensitive Yoga, TCTSY-F απο το  Center for Trauma and Embodiment at JRI.