Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο Εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί από τον Rufus May, την Elisabeth Svanholmer και την Έλλη Θολούλη:

«Αλλάζοντας τη σχέση με τις φωνές»

Το παρόν Εργαστήριο του Δικτύου θα εστιάσει σε διαφορετικούς τρόπους βελτίωσης των σχέσεων με τις φωνές και συμπεριλαμβάνει:

  • Προσεγγίσεις βασισμένες στον συμπονετικό νου
  • Τρόπους χαρτογράφησης των φωνών και νοηματοδότησής τους
  • Προσεγγίσεις βασισμένες στην διεκδικητικότητα και στην αυτο-επιβεβαίωση
  • Χρήση του σώματος και της κίνησης

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 σε αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (θα υπάρξει ενημέρωση για το ακριβές μέρος). Είναι δωρεάν για όλους και όλες.

Η βασική γλώσσα του Εργαστηρίου είναι τα αγγλικά, και θα γίνεται παράλληλη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά για τη συμμετοχή και κατανόηση όλων μας.

Η εγγραφή συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Οπότε, αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε μέηλ στο athinahvsynantisi@gmail.com με θέμα μέηλ: “Συμμετοχή στο εργαστήριο 29/6“. Αναφέρετε το όνομα σας, και αν θα έρθει κάποιο άλλο άτομο μαζί σας, να αναφέρετε το όνομά του/ της στο μέηλ. Θα σας σταλθεί μέηλ επιβεβαίωσης για την συμμετοχή σας.

Σας αναμένουμε με χαρά και συμπόνια.

Εκ μέρους του Δικτύου

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές:

Η Elisabeth Svanholmer εργάζεται από το 2006 στο Δίκτυο Ακούγοντας Φωνές στη Δανία ως εκπαιδεύτρια και διευκολυντής. Η δική της εμπειρία με τις φωνές και άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες της έχει χρησιμεύσει ως έμπνευση για τη δουλειά και ζωή της. Η Elisabeth ενδιαφέρεται στο να δημιουργεί δημιουργικούς, υποστηρικτικούς χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Οργανώνει και συν-διευκολύνει μια μηνιαία συνάντηση εποπτείας ομαδικής εργασίας για άτομα που εργάζονται με συμπονετικές προσεγγίσεις για τις φωνές και παρόμοιες εμπειρίες.

Ο Rufus May εργάζεται ως κλινικός ψυχολόγος σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενηλίκων για 20 χρόνια. Το ενδιαφέρον του για ψυχολογικές προσεγγίσεις σε επίπονες ψυχικές καταστάσεις του ατόμου και ανάκαμψής του βασίζεται σε δικές του εμπειρίες από την ψύχωση και την ανάκαμψη στα τέλη της εφηβείας του. Είναι υποστηρικτής και έχει εμπειρία στο mindfulness, στο διάλογο με τις φωνές, σε επικοινωνιακές δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων και προσεγγίσεις ανάπτυξης κοινοτήτων, μαζί με την ανάπτυξη δικτύων αυτοβοήθειας.

Η Έλλη Θολούλη εργάζεται ως ψυχολόγος τα τελευταία 15 χρόνια. Στα κύρια ενδιαφέροντά της είναι η απενεχοποίηση των εμπειριών ψυχικής υγείας μέσω προσεγγίσεων που βασίζονται στη συμπόνια. Η προσέγγισή της βασίζεται στη θεραπεία εστιασμένη στη συμπόνια και ασχολείται στην κατανόηση και αντιμετώπιση της ντροπής και αυτοεπίκρισης. Οργανώνει και διευκολύνει ομάδες για την ανάπτυξη του συμπονετικού νου με φοιτητές και το ευρύ κοινό.