Εισαγωγή στη Χοροθεραπεία με την Κωνσταντία Σταύρου με θέμα “Ταξιδεύοντας στο σώμα μας…”

Η Χοροθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο ψυχοθεραπείας, που χρησιμοποιεί το χορό και την κίνηση για να προωθήσει την συναισθηματική, γνωστική και φυσική (σωματική) ολοκλήρωση του ατόμου. Εργάζεται πάνω σε μία ποικιλία θεραπευτικών, εκπαιδευτικών και κλινικών προσεγγίσεων. Οι ρίζες της βρίσκονται στη σχέση της με το χορό, ο οποίος θεωρείται ως η αρχαιότερη των τεχνών και ως μια από τις αρχαιότερες μορφές ψυχοθεραπείας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Η χοροθεραπεία ή χοροκινητική θεραπεία δίνει άλλη διάσταση στο χορό και την κίνηση. Βοηθάει να αποκωδικοποιήσουμε την κίνηση, να τη διευρύνουμε, να έρθουμε σε επαφή με τον εσώτερό μας εαυτό, να τον γνωρίσουμε, να τον εκφράσουμε και να τον αγαπήσουμε. Επιπλέον, συμβάλλει στην επίλυση των εσωτερικών συγκρούσεων, στην εκτόνωση των εντάσεων και στη διαχείριση του άγχους. Παράλληλα, η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης μέσα από τη Χοροθεραπεία συμβάλλει στην αυτοανάπτυξη, την αυτοπραγμάτωση, καθώς και στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Το τρίωρο αυτό εργαστήριο είναι εισαγωγικό και περιλαμβάνει θεωρία της Χοροθεραπειας και δύο κινησιολογικες ασκήσεις. Στόχος του η γνωριμία με την τεχνική της Χοροθεραπειας. Το εργαστήριο αυτό θα ακολουθήσει μια σειρά εργαστηρίων Χοροθεραπειας.

Όλα τα εργαστήρια θα έχουν συγκεκριμένη θεματολογία και θα είναι αυτοτελή, αλλά η παρακολούθησή ολόκληρου του κύκλου θα δώσει μια πιο ολοκληρωμένη χοροθεραπευτική εμπειρία. Η ημερομηνία και το θέμα του κάθε εργαστηρίου θα ανακοινώνεται ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του.

Ο εργαστηριακός κύκλος απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές Ψυχικής Υγείας, εναλλακτικούς θεραπευτές, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, χορευτές, όσους-ες παρακολουθούν το Εκπαιδευτικό Χοροθεραπείας και σε όλους τους ενήλικες, που αγαπούν το χορό και θέλουν να γνωρίσουν μια άλλη διάσταση της κίνησης και έναν άλλο τρόπο αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης.

Ημερομηνία: 23 Νοεμβρίου 2019
Ώρα: 16.00- 19.00
Χώρος διεξαγωγής:
Matey Dance Studio, Πορφυρίωνος 1, Μαρούσι

Πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής
Κωνσταντία Σταύρου, tel.: 697 089 38 10, email: kstavrou1@hotmail.com

https://www.facebook.com/events/421079362159757/

Γνωρίζοντας την Κωνσταντία Σταύρου,
Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Σταύρου Κωνσταντία παρακολούθησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, που διοργάνωσε η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος, το 2001-2004. Συνέχισε διερευνητικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αυθεντικής Κίνησης (τεχνική Χοροθεραπείας) με θέμα “Αυθεντική Κίνηση και Τέχνη”. Διεύρυνε τις σπουδές της στη Συμβουλευτική- Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center, 2009- 2011. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο Οικοτροφείο Ίρις, ξενώνα του Δαφνιού, αμειβόμενη. Δίδαξε στην Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας το μάθημα της κίνησης, μέσα από χοροθεραπευτικές τεχνικές και έχει κάνει την κινησιολογική επιμέλεια για θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάστηκε με την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Χοροθεραπεύτρια στο Σύλλογο Τυρταίος Αμεα. Κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής, σε ενήλικες και παιδιά. Διοργανώνει σεμινάρια Χοροθεραπείας και συμμετέχει με ομιλίες σε διάφορες Ημερίδες. Είναι μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και της θεατρικής ομάδας “Παράβαση”. Συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αρθρογραφεί.