ΔΩΡΕΑΝ ομάδες Στήριξης – Θέμα: Κατάθλιψη

Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 16:00 οι Ομάδες Στήριξης έρχονται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας. Πρόκειται για δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους. Θέμα της συνάντησης «Κατάθλιψη».

Άνθρωποι που βιώνουν κατάθλιψη, άνθρωποι από το περιβάλλον τους, επιστημονικοί σύμβουλοι, εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης, πρακτικές συμβουλές, σε μία ομάδα που επιχειρεί να ρίξει λίγο φως, να δώσει μια ανάσα ανακούφισης, να προσεγγίσει το ζήτημα και να μιλήσει ανοιχτά για το φόβο. Να απαλύνει, να ανακουφίσει, να ακούσει, να στηρίξει, να απλώσει το χέρι με θάρρος, ενσυνάισθηση και κατανόηση.

Θα μιλήσουν:

Χρίστος Λιάπης, Ψυχίατρος

Έλσα Μπάρδα, Κλινική Ψυχολόγος

Κώστας Μπουρούσης, Δημοσιογράφος

Γιάννης Στάνκογλου, Ηθοποιός

Ερμής Τζιώτης, Φυσικοθεραπευτής-Χειροθεραπευτής

Τη συζήτηση θα συντονίσει η παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών Γιώτα Ζαγγανά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τις «Ομάδες Στήριξης»

Πώς μιλάμε για τα προβλήματα που βασανίζουν την ψυχή μας;

Πώς τα αντιμετωπίζουμε;

Γιατί φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα σκοτάδια μέσα μας;

Μέσα από τις Ομάδες Στήριξης επιχειρούμε να φτιάξουμε μια παρέα συνεργασίας, κατανόησης, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας. Να μιλήσουμε ανοιχτά, να ανοίξουμε ένα μικρό παράθυρο σε αυτά που μέσα μας φαντάζουν τόσο αφόρητα και δύσκολα. Να γίνουμε ο καθρέφτης του εαυτού μας, ο καθρέφτης του αγαπημένου μας, του παιδιού μας, της μητέρας μας, του κολλητού μας. Να μοιραστούμε έναν απογευματινό καφέ και μία κουβέντα με «φίλους» , να αφουγκραστούμε την ψυχή μας, να μάθουμε ίσως κάτι που δεν ξέραμε για μας τους ίδιους, να γαληνέψουμε τις εσωτερικές μας φουρτούνες, όσο μπορεί και όσο θέλει ο καθένας από μας.

Link Εκδήλωσης:

https://www.ianos.gr/events/omades-stiriksis-katathlipsi-ekd.html