Βρες…τη Μούσα σου – Online εργαστήριο εκφραστικής γραφής ανοιχτό όλο το χρόνο

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης
Εισηγήτρια: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή 

 

Ένα εξ’ αποστάσεως εργαστήριο για ν’ απογειώσεις το γράψιμό σου!

Εάν θέλεις να ξεκινήσεις να γράφεις, αλλά συνεχώς το αναβάλλεις ή θέλεις να εξελίξεις το γράψιμο που ήδη κάνεις, αυτό το εργαστήριο είναι για σένα. 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και οι εγγραφές είναι ανοιχτές όλο το έτος. Η πρόσβαση είναι συνεχής για ένα εξάμηνο και οι ασκήσεις γίνονται στο σπίτι, σε χρόνο που εσείς επιθυμείτε. 

Στο εργαστήριο θα επεξεργαστείτε θέματα που σχετίζονται με:

  • Το συγγραφικό ξεμπλοκάρισμα
  • Την έμπνευση
  • Τη διαχείριση του χρόνου
  • Την αναβλητικότητα
  • Την εσωτερική κριτική
  • Το φόβο της έκθεσης
  • Τα κίνητρα για το γράψιμο 

Απευθύνεται τόσο σε νέους όσο κι έμπειρους συγγραφείς.
Μέρος του υλικού και της βιβλιογραφίας θα είναι στ’ αγγλικά. 

Τι είναι η εκφραστική γραφή – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική γραφή περιλαμβάνει εξειδικευμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας. 

Είπαν για την εκφραστική γραφή:

Ακολουθώντας τις τεχνικές της εκφραστικής γραφής διαπίστωσα ότι τα εμπόδια για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μου τα έβαζα εγώ η ίδια.
Β.Γ., Αθήνα

Αυτό το εργαστήριο με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι ήταν πολύ εύκολο να γράψω ελεύθερα χωρίς το φόβο της κριτικής και μου έδωσε την ευκαιρία να διασκεδάσω με ό,τι έγραφα.
P.D., Βερολίνο

Εξαιρετική εμπειρία που σε βοηθάει να ανακαλύψεις μια άλλη πλευρά του εαυτού σου!
Ρ.Ν., Λοζάνη

Η άποψη μου ότι το γράψιμο θεραπεύει και ψυχ-αγωγεί είναι τελικά σωστή!
Π.Ρ., Αθήνα


Yπήρξε μία απελευθερωτική διαδικασία, που πρόσφερε αβίαστη επαφή με την γραπτή έκφραση, ερεθίσματα και δρόμους για εντός και εκτός του εαυτού “ταξίδια”…
Γ.Σ., Λεμεσός

Νιώθω πως έχω μια βάση πάνω στην οποία θα μπορέσω να στηριχθώ.
Α.Α., Δωδεκάνησα

 

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα κι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται η υποστήριξη της εισηγήτριας. Θα βρείτε σαφείς και ακριβείς οδηγίες για το πώς να κάνετε την κάθε άσκηση και πώς να επεξεργαστείτε στη συνέχεια ό,τι γράψατε. Η εγγραφή στο εργαστήριο διαρκεί ένα εξήμηνο. 

 

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο). 

Εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεωρία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. 

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος  των: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Mental Health Europe, Lapidus International, Science View, ΕΣΗΕΑ, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top. 

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης

Το βιβλίο της «Wabi Sabi» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός (2017) και η νουβέλα «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη (2014). Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά. 

Το βιβλίο της «Ευγνωμοσύνη» είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις Καστανιώτη. 

TEDx Speech

Μάθετε περισσότερα για την εκφραστική γραφή εδώ. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές όλο το χρόνο.

Για να γραφτείτε μπορείτε να κάνετε την πληρωμή online μέσω πιστωτικής κάρτας και να αποκτήσετε αμέσως πρόσβαση στο εργαστήριο. 

Κόστος: τιμή γνωριμίας στα 35€ 

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ. 

Email επικοινωνίας: info@expressingmyself.gr