Βία κατά των ανηλίκων

Η γνώση είναι πρόληψη

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

Ένα βιβλίο αφιερωµένο στην προβληµατική της παιδικής κακοποίησης και παραµέλησης.

Τα άρθρα που περιλαµβάνει εξετάζουν το θέµα από την οπτική των επιστηµών της παιδοψυχιατρικής, της παιδοψυχολογίας, της νοµικής και της κοινωνικής εργασίας. Ειδικότερα, οι θεµατικές του αφορούν τον εντοπισµό και τη διαχείριση περιστατικών βίας, τον σχολικό εκφοβισµό και τις σύγχρονες µορφές του, τα ψυχοκοινωνικά προβλήµατα των παιδιών θυµάτων και τις επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξή τους, τη διαδικασία εξέτάσής τους ως µάρτυρες, στις υπηρεσίες δικαιοσύνης και, τέλος, καλές πρακτικές αναφορικά µε τον χειρισµό και την αντιµετώπιση των περιστατικών. Οι ιατρικές, ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις του θέµατος αναλύονται θεωρητικά, µε βάση την πρόσφατη βιβλιογραφία, µέσω ερευνητικών δεδοµένων και στοιχείων, αλλά και µε την περιγραφή βιωµατικών περιγραφή βιωµατικών περιστατικών, ώστε να αποτυπωθούν οι ενδεικνυόµενες παρεµβάσεις σε επίπεδο ατόµων, οικογένειας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η ελληνική κοινωνία γίνεται καθηµερινά αποδέκτης περιστατικών βίας κατά ανηλίκων, που εµφανίζονται είτε µε τη µορφή µπούλινγκ στα σχολεία είτε µε τη µορφή σεξουαλικής κακοποίησης που ασκείται από άτοµα του στενού οικογενειακού ή του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους, περιστατικά που προκαλούν αποτροπιασµό.

Η θεµατική αυτού του τόµου προσφέρει µια σφαιρική θεώρηση των ζητηµάτων αυτών και είναι χρήσιµη τόσο για τον ειδικό επιστήµονα όσο και τον ενδιαφερόµενο για τα θέµατα αυτά ανάγνωσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκδόσεις: Τόπος
Αριθμός σελίδων: 320
Έτος έκδοσης: 2022
Τιμή: €20,90