Ασθένεια και απώλεια στην οικογένεια

Βιωματικό σεμινάριο

12-13 Μαΐου 2018

Το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, με εμπειρία 28 ετών στην εκπαίδευση, μελέτη, έρευνα και διάδοση της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνει το Βιωματικό Σεμινάριο «Ασθένεια και απώλεια στην οικογένεια», ένα σεμινάριο που διερευνά, επεξεργάζεται και πλαισιώνει την ασθένεια και απώλεια μέσα στην οικογένειακαι τον τρόπο διαχειρησής της από τα μέλη αυτής, με τη βοήθεια της Τέχνης.

Κάποιες φορές καλούμαστε να γίνουμε συνοδοιπόροι ενός μέλους της οικογένειας που αντιμετωπίζει μια απειλητική για τη ζωή πάθηση και κάποιες ακόμα φορές, καλούμαστε να διαχειριστούμε μια απώλεια μέσα στην οικογένεια. Πριν ωστόσο σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να σταθούμε με υπεύθυνο, υποστηρικτικό αλλά και δημιουργικό τρόπο, αναρωτιόμαστε και προσπαθούμε να καταλάβουμε το βίωμα τόσο του ανθρώπου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Στο Βιωματικό Σεμινάριο «Ασθένεια και απώλεια στην οικογένεια»,μαζί με καλεσμένες ομιλήτριες, θα εξετάσουμε το τί γνωρίζουμε για την κατανόηση των ασθενών όσον αφορά την ασθένειά τους, το αν αντιλαμβάνονται την βαρύτητα της κατάστασής τους, το πώς αλλάζουν οι σχέσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και το αν «μιλούν» εντέλει για όσα βιώνουν και αισθάνονται.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε ένα από τα πιο οδυνηρά κεφάλαια στην ιστορία της οικογένειας που είναι η απώλεια της ζωής ενός μέλους, γεγονός που είναι ορόσημο για το εκάστοτε οικογενειακό σύστημα. Θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τις ιδιαιτερότητες της διεργασίας του θρήνου που συνοδεύει μια απώλεια μέσα στην οικογένεια, από την πλευρά των γονέων αλλά και των αδελφών, των οποίων ο θρήνος συχνά παραγνωρίζεται. Θα αναφερθούμε σε παρεμβάσεις που προσεγγίζουν τον θρήνο ως διεργασία ανακατασκευής νοήματος και δημιουργίας ενός νέου δεσμού με τον άνθρωπο που πέθανε.

——————————————————————————————————

Εισηγήτριες: Φ. Λουκαρέα, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Ανακουφιστική Φροντίδα

Δ. Πετανίδου, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Καλεσμένες ομιλήτριες: Ι. ΛέτσαPgD(Lon) MRCP(UK)(MedOncology) Ογκολόγος,

Επιστημονική ΣυνεργάτηςΙατρικού ΚέντρουΑθηνών (Ψυχικού)

Μ.Μπούρη, ΜΑ MedHum, DipPallMed, Παιδίατρος, Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών

Ημερομηνία διεξαγωγήςΣάββατο 12& Κυριακή 13/05/2018

Ώρες διεξαγωγής:10:00- 18:00

Τιμή:120€

Εγγραφές: μέχρι 4/05/2018 στα τηλέφωνα  210.6710.346 & 210.6747.810 ή στο artpsy@otenet.gr

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

—————————————————————————————————–

Μάθετε περισσότερα στο:http://www.art-therapy.gr/el/ergastiria/viomatika-seminaria

Facebook

LinkedIn