Βιωματικό εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης & Αυτογνωσίας με τη μέθοδο του Ψυχοδράματος

 viomatiko ergastiri prosopikis anaptixis_IouniosΤο ψυχόδραμα είναι μια βιωματική μέθοδος που, εμπνευσμένη από την αρχή της εμπειρικής γνώσης που αναδύεται μέσω της δράσης και του παιξίματος ρόλων του θεάτρου, μας βοηθά στην εξερεύνηση και ανακάλυψη του εαυτού και στην καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας μας στην καθημερινή ζωή και του πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους.

       Ακόμη, με τη χρήση των ψυχοδραματικών τεχνικών και της εκπαίδευσης ρόλου, μας ωθεί στη συμφιλίωση με τον εαυτό μας, στην επίτευξη της αναδημιουργίας του εαυτού μας και την εύρεση πιο λειτουργικών τρόπων ανταπόκρισής μας στα θέματα που μας απασχολούν.

       Τέλος, αποτελεί μια μέθοδο καλλιέργειας και διεύρυνσης των δυνάμεων και δυνατοτήτων μας, με σκοπό την ενθάρρυνση του ατόμου για το χτίσιμο μιας ζωής με καλύτερη ποιότητα, γεμάτης με ζωντάνια, χιούμορ, αμεσότητα, δημιουργικότητα, με σχέσεις ουσιαστικότερες και αληθινότερες!

*  Κατά τη διάρκεια τoυ εργαστηρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στον εσωτερικό μας κόσμο, να έρθουμε σε επαφή με τα διάφορα κομμάτια και συναισθήματά μας, να διευρύνουμε την οπτική για τον εαυτό μας, να πάρουμε επίγνωση των δυνάμεων και δυνατοτήτων μας, να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας προς την αποδοχή και συμφιλίωση με αυτό που είμαστε.

Η ψυχοδραματική σκηνή θα είναι ο χώρος που θα μπορέσουμε να εικονοποιήσουμε τα διάφορα στοιχεία της προσωπικότητάς μας, να συνδιαλλαγούμε με αυτά, να πειραματιστούμε με την αναδημιουργία τους!

Μέσω της δράσης-εκδραμάτισης και του παιξίματος ρόλων, θα επιτρέψουμε να αναδυθεί και να εκφραστεί η εμπειρική μας γνώση και η εσωτερική μας σοφία σχετικά με τα θέματα που μας απασχολούν, μέσα σε ένα πλαίσιο φιλικότητας και αυθεντικότητας, με τον συντονιστή ως συνοδοιπόρο στο ταξίδι αυτό!

 

* Το εργαστήριο είναι «εισαγωγικό» στο ψυχόδραμα και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν πώς δουλεύουμε μέσω της μεθόδου αυτής για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του εαυτού, την προαγωγή της ψυχικής μας υγείας και την προσωπική μας ανάπτυξη

* Το εργαστήριο εκλαμβάνεται και ως εισαγωγικό για όσους ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση στη ψυχόδραμα, που γίνεται σε συνεργασία με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας

* Συντονίστρια: Δανάη Χορομίδου, ψυχολόγος, απόφοιτος Καπ/κού Παν/μίου Αθηνών, ψυχοθεραπεύτρια-ψυχοδραματιστής, συνεργάτης του ΨΥΚΑΠ (Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνία: Κυριακή 9 Ιουνίου
Ώρα: 16.00-21.00
Χώρος: ιδιωτικός χώρος/ γραφείο ψυχολόγου
Διεύθυνση: οδός Μιχαλακοπούλου 163 (ύψος Λαικού Νοσ/μείου, μετρό Αμπελοκήπων)
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7243765, 6943 293 408
Email : danai_chor@yahoo.gr
Ιστότοπος: http://www.danaichor.blogspot.gr
Κόστος συμμετοχής: 40 €, 35 για φοιτητές & ανέργους