Βιωματική προσέγγιση στη Σωματική Έκφραση και Danza Vital

somatiki ekfrasi kai danza vitalSusana Noemi Abigador,
Eκπαιδεύτρια & εκπρόσωπος της «Expresion Corporal» (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα & δημιουργός του συστήματος «Danza Vital», (Χορός Αυτογνωσίας), Σύμβουλος Βιωματικής Μεθοδολογίας, συγγραφέας του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει» της Εκδόσεις Γιαλός

Ώρα: 12.30 – 13.20 

Περιγραφή Ομιλίας-Διάλεξης:
Τι προσφέρει η Σωματική Έκφραση;
Μία άλλη ευκαιρία να βρίσκεσαι κοντά στον εαυτό σου. Δουλεύοντας το σώμα, ανακαλύπτουμε πράγματα που αφορούν τη ψυχή μας.
Είναι μια  πρόταση για να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές του δυνατότητες.  Είναι η «γλώσσα του σώματος» μέσα από την οποία ο άνθρωπος εκφράζει αισθήσεις, συναισθήματα και σκέψεις. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει στην εξέλιξη της προσωπικής μας ενέργειας και στην αρμονική ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου  (σκέψη-συναίσθημα ) με τον εξωτερικό μας κόσμο (κίνηση-έκφραση)

Το μέσο για να επιτύχουμε αυτή τη διαδρομή είναι η κίνηση. Συνειδητή και ταυτόχρονα αυθόρμητη.

Γνωρίζοντας το σώμα μας, έρχονται πολλές άλλες πληροφορίες και η σοφία του σώματος σε οδηγεί στο να κατανοείς πιο καλά  που βρίσκεσαι. Σε αυτή τη διαδικασία, οτιδήποτε παίρνεις είναι δικό σου, το κέρδισες  και σου ανήκει για πάντα.
Τι είναι το σύστημα Danza Vital;
Στη ζωή όλα έχουν ρυθμό. Ό,τι αναπνέει, ό,τι κινείται, ό,τι βλέπουμε, ό,τι ακούμε, ό,τι νιώθουμε.   Όλα έχουν ρυθμό
Οπότε… έχουμε κι εμείς.
Μπορεί να μην έχουμε υπομονή να ακούμε.
Μπορεί επίσης να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να χορεύουμε.
Καρδιά έχουμε όλοι και από εκεί πηγάζει ο ρυθμός μας.
Ο στόχος δεν είναι να μάθουμε βήματα αλλά να βρούμε τον προσωπικό μας χορό.
Γνωρίζουμε καλύτερα το σώμα μας και καλλιεργούμε την υπομονή να ακούμε τη μουσική πιο προσεχτικά και την αυτοπεποίθηση να απαντάμε με το σώμα μας.

Όταν  ένα σώμα είναι ξύπνιο και η ψυχή παρούσα εδώ και τώρα…
Όταν αυτό το σώμα επικοινωνεί με τη μουσική που ακούει…
Τότε  χορεύει…

Βιογραφικό:
Η Susana Noemi Abigador γεννήθηκε το 1956 στο Buenos Aires, Αργεντινή. Ξεκινώντας με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό (στην Βραζιλία) και στο θέατρο, διάλεξε και κατέληξε στην Σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης. Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές στην Μαδρίτη, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στην διδασκαλία της Σωματικής  Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς ).
Το 1986 έρχεται για να ζήσει στη Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει Σωματική Έκφραση και το σύστημα “Danza Vital” που η ίδια δημιούργησε.
Από το 1989 μέχρι και το 2009 εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ (σχολή Καλλιτεχνικής και δημιουργικής επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών ) διδάσκοντας Σωματική Έκφραση και Βιωματική Μεθοδολογία. Από το 2009 συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο», με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας» και με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί». Συχνά συνεργάζεται με θεατρικά σχήματα όπως  το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου  στην τραγωδία “Βάκχες” στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.α.

Συνεχίζοντας την εκπαίδευσής της, παρακολούθησε ανάμεσα σε άλλα  σεμινάρια  Χοροθεραπείας  στην Αργεντινή με το σύστημα της Maria Fux και στην Αθήνα, Πρωτόγονος Χορός με την καθηγήτρια της Σορβόννης France Sschott-Billmann, Ουδέτερη Μάσκα με τον βέλγο καθηγητή Luc de Smet, κ.α.

Το Δεκέμβριο του 2011, ήρθε το πρώτο βιβλίο της, «Όταν το σώμα μιλάει», Μεθοδολογία και ασκήσεις για την Σωματική Έκφραση, από τις Εκδόσεις Γιαλός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

3rd Therapy Planet Festival

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ξενοδοχείο Divani Caravel

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21

Τηλ. Επικοινωνίας:  210-3620020,  6945225104