Βιογραφικό Ιωάννα Ψιμούλη

Έλαβε πτυχίο Ψυχολόγου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπήρξε εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, Αθηνών, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου του Strathclyde, όπου πήρε και τον τίτλο της Προσωποκεντρικής θεραπεύτριας. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: “Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων-Εξαρτησιολογία” του τμήματος Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθηνών.

Έχει εργασθεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, Πειραιά, στη Μονάδα Ενηλίκων, σε Νευροψυχιατρικές Κλινικές, στη Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ, σε Μονάδες Απεξάρτησης Τοξικομανών του ΚΕΘΕΑ (Νόστος, ΕΞΑΝΤΑΣ), αλλά και στην Μονάδα Εφήβων/Nεαρών χρηστών του ΟΚΑΝΑ, Αθήνας «ΑΤΡΑΠΟΣ», και στο Πρόγραμμα του ίδιου Οργανισμού με τίτλο: «Προγράμματα στην κοινότητα και στον δρόμο (πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης) για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών». Στο Α1 και Β1 ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά ενώ επιπρόσθετα έχει εργασθεί ως εισηγήτρια σεμιναρίων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό & κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας και ως εισηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του ICPS, Κέντρου Εκπαίδευσης Συμβούλων Ψυχικής Υγείας και Ψυχολογίας. Ως συντονίστρια ομάδων ψυχοθεραπείας έχει εργασθεί στο ICPS Ελλάδος, στο Δήμο Πειραιά, ενώ συντονίζει Ομάδες Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης στο Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως συντονίστρια του Προγράμματος «Φροντίδα εν Κινήσει» στην PRAKSISκαι ως streetworker, ενώ έχει έντονη συμμετοχή ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια με ερευνητικές εργασίες και workshops και θεματολογία σχετική με την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική.

Τηλ.: Επικοινωνίας: 6956206846, 210.4185985

e-mail: ipsimouli@yahoo.gr