Βιογραφικό Φοίβη Λέκκα

 

Μότο μου είναι:  "One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious" Carl Jung
Μότο μου είναι:
“One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious” Carl Jung

Η Φοίβη Λέκκα γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Kent (University of Kent-School of Psychology).

Μετά το πέρας των σπουδών της, εργάστηκε ως ερευνήτρια πάνω σε θέματα ισότητας φύλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κλινικά, έχει συνεργαστεί σε εθελοντική βάση με το Χαμόγελο του Παιδιού στη δημιουργική απασχόληση παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έχει δουλέψει με παιδιά με νοητική στέρηση και σύνδρομο Down στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο διεπιστημονικό Πρόγραμμα Πρώιμης Αντιμετώπισης παιδιών με ειδική αναπτυξιακή διαταραχή στο ΚΚΨΥ Βύρωνα-Καισαριανής (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδί με ΔΑΔ και συμβουλευτικά με παιδιά και γονείς.

Εκπαιδεύεται στη συστημική θεραπεία οικογένειας και ζεύγους στο ΕΠΙΨΥ, προσφέρει εθελοντική εργασία στην πανελλαδική γραμμή συμβουλευτικής 115 25 «Μαζί για το παιδί» και ασχολείται με την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και τη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και γονέων.

Αρθρογραφεί στο gr design και είναι υπεύθυνη της πολιτιστικής στήλης «Ήταν ένα μικρό καράβι» στο mothersblog.gr. Το ενδιαφέρον της για τη διαδικτυακή επικοινωνία και η πεποίθηση της πως η τέχνη, και ιδιαίτερα το θέατρο, ο κινηματογράφος και το παιδικό βιβλίο-με τα οποία ασχολείται συστηματικά-, είναι πρόσφορο πεδίο για τη μελέτη της σχέσης με τον Άλλον και τον Εαυτό, την οδήγησε στο να εκφράζεται γραπτώς στο blog της (http://foivi-somethinglikehappiness.blogspot.gr/).

email:  foivilekka@gmail.com