Βιογραφικό Εύη Αβδελίδου

 

Μότο μου είναι: «A WORD is dead    When it is said,       Some say.       I say it just       Begins to live       That day. «    Emily Dickinson
Μότο μου είναι:
«A WORD is dead
When it is said,
Some say.
I say it just
Begins to live
That day. «
Emily Dickinson

Η Εύη Αβδελίδου γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φ.Π.Ψ. (Κατεύθυνση Ψυχολογίας), του Προγράμματος Ψυχολογίας και του Π.Μ.Σ. Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει άριστη γνώση Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών και μέτρια Ισπανικών.

Υπήρξε συνεργάτης του Εργαστηρίου Θεραπευτικής Παιδαγωγικής Χωριών SOS Βάρης και της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Αρσακείων-Τοσίτσειων Σχολείων Ψυχικού, στο Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης Α.Μ.Ε.Α. της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ζωγράφου και της Υπηρεσίας παιδιών και εφήβων ΚΚΨΥ ΒύρωναΚαισαριανής (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), στα πλαίσια πρακτικής άσκησης. Έχει εργαστεί στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στη διοικητική στήριξη του έργου των Κ.Ε.Ε., και για δύο χρόνια σε δημοτικά και γυμνάσια ως σχολική ψυχολόγος στο ερευνητικό έργο: «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών. Ψυχολογική Υποστήριξη».

Η διπλωματική της εργασία είχε ως θέμα τις συμπεριφορές ηλεκτρονικού εκφοβισμού/θυματοποίησης σε εφηβικό πληθυσμό. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά συγγράματα. Έχει συμμετάσχει με ομιλίες της σε ημερίδες σε σχολεία και σε διεθνείς και πανελλήνιες επιστημονικές εκδηλώσεις-συνέδρια.

Ασχολείται με τη συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εφήβων σε ιδωτική βάση. Είναι συνεργάτης της αστικής μη κερδοσκοπικής επιστημονικής εταιρείας “ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ”. 

Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ερευνά την αντικείμενο την αξιοποίηση του Κινηματογράφου στη Σχολική Τάξη από τους Εκπαιδευτικούς για τη Διαπραγμάτευση Ζητημάτων Μετανάστευσης των μαθητών.

Γράφει για τον κινηματογράφο στα περιοδικά Μπομπίνα, Move it,  Λύκος και στο blog της http://thinkingonfilms.blogspot.gr/

Έχει σκηνοθετήσει μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο Bunny(s)Cake.

E-mail: eavdelidou@gmail.com