Βιογραφικό Ευγενία Δουβαρά

Η Ευγενία Δουβαρά είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc.) στην Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University of London-King’s College-Institute of Psychiatry).

Ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές. Εργάζεται αρκετά χρόνια με άτομα στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειές τους, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και βελτίωση των κοινωνικών και πρακτικών τους δεξιοτήτων.

Επιπλέον, έχει ειδίκευση στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με παιδιά και ενήλικες. Στα πλαίσια των ενδιαφερόντων της εμπίπτουν η προσέγγιση υπαρξιακών ερωτημάτων της ανθρώπινης υπόστασης, καθώς και θέματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας (ζεύγους, αδερφών και γονιών- παιδιών), με απώτερο στόχο την ανάδειξη των δυνατών στοιχείων των ατόμων και την επίτευξη λειτουργικών σχέσεων.

Συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες, στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και σε εισηγήσεις επιστημονικών συνεδρίων. Εκτός αυτού, διατηρεί σταθερή συνεργασία με παιδικούς σταθμούς, πραγματοποιώντας ομιλίες και βιωματικές ομάδες γονέων, που αφορούν σε θέματα, όπως η ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, η σχολική ετοιμότητα, η οριοθέτηση και η αδερφική ζήλεια.

Είναι επιστημονική υπεύθυνη στο Εργαστήρι Ανάπτυξης Ατόμου & Οικογένειας.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

e-mail επικοινωνίας: evgeniadouvara@gmail.com