Βιογραφικό Ελπίδα Μαρκοπούλου

Η Ελπίδα Μαρκοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2003). Έχει εξειδικευθεί στην Αναπτυξιακή και Σχολική Ψυχολογία  (Maitrise- Psychologie du Développement et de l’Education), από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris 8- Vincennes- Saint Denis (2005). Ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία (D.E.A. Clinique du corps et Anthropologie Psychanalytique) της Ecole Doctorale de Recherches en Psychanalyse του Πανεπιστημίου Paris 7– Denis Diderot (2006). Από το 2010 βρίσκεται σε ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Θεραπείας. Πρόσφατα (2013), ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία”.

Έχει εργαστεί με παιδιά και εφήβους σε ιδιωτικά Κέντρα ειδικών θεραπειών, καθώς και στη σχολική κοινότητα σε ΚΕΔΔΥ και σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής. Επίσης, έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων με ομάδες κρατουμένων (προγράμματα συμβουλευτικής) στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, με ομάδες γενικού πληθυσμού και ως Σύμβουλος- Ψυχολόγος σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Έχει συνεργαστεί με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ως συντονίστρια Σχολής Γονέων και με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ως συντονίστρια σε ομάδες για την ψυχοκοινωνική στήριξη μεταναστριών.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν συνεργάτης ψυχολόγος στα «Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης» που υλοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το έργο «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών». Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους και συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης.

 

http://elpidamarkopoulou.wordpress.com/
Email: markopoulou.elpida@yahoo.com
Τηλ. 6972846303