Βιογραφικό Δέσποινα Ζηλιασκοπούλου

Η Δέσποινα Ζηλιασκοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στη Ψυχολογία της Υγείας (MSc in Health Psychology) στο City University του Λονδίνου και στην Κοινωνική/ Κλινική Ψυχολογία στο Α.Π.Θ.. Από το 2011 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας στο Α.Π.Θ. με αντικείμενο την εμπειρία της μαστεκτομής.

Έχει ολοκληρώσει το 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (Παράρτημα Μακεδονίας) και είναι πιστοποιημένη γνωστική- συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς και στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών του Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στη στάθμιση της Κλίμακας Νοημοσύνης Wechsler Ενηλίκων (WAIS- IV) στο Α.Π.Θ. και ως εκπαιδεύτρια στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Σχολές γονέων» του ΙΔΕΚΕ και στη δράση «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών της σχολικής κοινότητας» του προγράμματος «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων μαθητών» του Α.Π.Θ..

Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης της έχει παρακολουθήσει πλήθος ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έρευνες της έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.    

Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (αριθμός πρωτοκόλλου 24/ 25590) και από το 2009 διατηρεί γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Παρέχει συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε εφήβους, ενήλικες, γονείς, χρόνιους ασθενείς και άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα υπογονιμότητας.

Δέσποινα Ζηλιασκοπούλου
Κλινική ψυχολόγος MSc Α.Π.Θ.
Γνωστική- συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια
Τηλ. Επικοινωνίας 2310 223433
www.dziliaskopoulou.blogspot.com