«Τρίτη ηλικία και δημιουργικότητα»

triti ilikia kai dimiourgikotitaΗ Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) 5ου Το.Ψ.Υ. «Ηλιοτρόπιο» θα συναντηθούν σε μια εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα που επιβεβαιώνει την αστείρευτη πηγή φαντασίας και δημιουργικότητας την οποία διαθέτει κάθε άτομο που διανύει την τρίτη ηλικία.

Η κα. Στυλιανίδη Δέσποινα θα πραγματοποιήσει Έκθεση Χειροποίητων Κοσμημάτων & Κατασκευών με θέμα «Τρίτη ηλικία και δημιουργικότητα». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Σύλλογο Κωσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα) από 15 έως 18 Ιουνίου και ώρες 18.30 – 21.30.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 18.30, η κα. Τσαλίκογλου Φωτεινή, Καθ. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, θα πραγματευθεί το θέμα της δημιουργικότητας κατά την περίοδο της τρίτης ηλικίας.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου των δύο Φορέων και τη συνέχιση των προσπαθειών τους για την ενεργοποίηση και αποκατάσταση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

 

Δημιουργία είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τη ζωή

Εμμάνουελ Καντ