Το επάγγελμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα: νέα δεδομένα, νέες ευκαιρίες, νέες προοπτικές

MPSlogoNEW«Το επάγγελμα του συμβούλου ψυχικής υγείας στην Ελλάδα: νέα δεδομένα, νέες ευκαιρίες, νέες προοπτικές». Αυτός είναι ο τίτλος της ανοιχτής διάλεξης που διοργανώνει το Mediterranean Professional Studies, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Mediterranean College, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στις  6-8μ.μ. και η οποία θα πραγματοποιηθεί   στο Lecture Hall του Κολλεγίου.

Στην εκδήλωση η Δρ. Ευαγγελία Μαραγκού (Ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγραμμάτων Συμβουλευτικής του Mediterranean College)  θα παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του συμβούλου και την εγγραφή στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής που είναι πλέον πιο απαιτητικές από ό,τι παλιότερα. Στο δεύτερο μέρος της διάλεξης ο Κος Γιώργος Στεφάνου (Υπεύθυνος προγραμμάτων του Mediterranean Professional Studies) θα παρουσιάσει τα προγράμματα Συμβουλευτικής του MPS και πώς αυτά προσφέρουν επάρκεια καθώς πληρούν τις νέες, πιο απαιτητικές προϋποθέσεις οδηγώντας σε επαγγελματική κατοχύρωση.

Ο τομέας Συμβουλευτικής του Mediterranean Professional Studies προσφέρει σύγχρονα πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών και σύγχρονες επαγγελματικές εξειδικεύσεις στη Συμβουλευτική και Ψυχολογία, Συνθετική Συμβουλευτική και στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT). Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και στο European Association for Counselling (EAC)και οδηγούν σε επαγγελματική επάρκεια για την άσκηση της Συμβουλευτικής. Επί πλέον, παρέχονται τα προγράμματα Συμβουλευτική Σχέσεων &  Συμβουλευτική Καριέρας  για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Mediterranean College-210-8899600, info@medcollege.edu.gr 

Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: http://www.medcollege.edu.gr/dialexi-apply-form

Λίγα λόγια για το Mediterranean Professional Studies

To Μediterranean Professional Studies λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 με βάση την Ελληνική νομοθεσία (Ν 4093/2012) και προσφέρει σύγχρονα, πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών στους κλάδους της Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας, Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού – Ναυτιλίας, Πληροφορικής και Μηχανικής, διάρκειας από λίγες ώρες έως δύο έτη. Σε συνεργασία με κορυφαίους φορείς πιστοποίησης όπως τοSQA, το Pearson – Edexcel, το NCFE, η Cisco Networking Academy, η Microsoft, κλπ., το MPS προσφέρει μια ευρεία γκάμα αναγνωρισμένων τίτλων όπως Advanced Professional Diplomas, Professional Diplomas, Higher National Diplomas, Executive Diplomas και Professional Certificates. Το περιεχόμενο των προγραμμάτων ανανεώνεται συνεχώς για να ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες πρακτικές κάθε κλάδου, ενώ κάποια προσφέρουν και τη δυνατότητας εξ’ αποστάσεως φοίτησης. Τα προγράμματα του MPS αποτελούν την ιδανική επιλογή σπουδών για φοιτητές και αποφοίτους διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης ανεξαρτήτως ειδικότητας, εργαζομένους και επαγγελματίες που αναζητούν επαγγελματική εξειδίκευση, ανέργους που αναζητούν τρόπο αποτελεσματικής εισόδου στην αγορά εργασίας, ελεύθερους επαγγελματίες – επιχειρηματίες που θέλουν να διευρύνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους ή να βελτιώσουν την απόδοσή τους, κλπ.