«Τι κρίμα να μην σου δίνουν και MANUAL φεύγοντας από το μαιευτήριο…!!!!»

manualΚάθε Παρασκευή 13:00-14:00, η Βαρβάρα Ξυδού ψυχολόγος και η Σοφία Βγενοπούλου παιδοψυχίατρος, εμπνευσμένες από την Francoise Dolto, ψυχαναλύτρια, που έκανε την αρχή στην δεκαετία του ’70 στο Παρίσι, απαντούν ζωντανά σε γράμματα και e-mail που στέλνονται στο ραδιοφωνικό σταθμό από γονείς, και συζητούν προβληματισμούς γύρω από τη διαχείριση της καθημερινότητας, τη σωστή ανάπτυξη και την ψυχική υγεία παιδιών κάθε ηλικίας.

«Λέμε πάντα την αλήθεια στα παιδιά; Πώς τους μιλάμε για το θάνατο; Πώς διαχειριζόμαστε τη ζήλια για τα αδέλφια τους; Μαθήματα, ντύσιμο, βραδινή έξοδος, πού βάζει κανείς τα όρια με μια έφηβη; Ύπνος, τουαλέτα, πειθαρχία, πώς τα βγάζω πέρα με το νήπιό μου;». Αυτά και άλλα πολλά συζητήσαμε την περασμένη περίοδο με αφορμή τα e-mail σας, προσπαθώντας να δώσουμε στις ανησυχίες που συχνά νιώθετε ως γονείς τη σωστή τους διάσταση, και να σας ενθαρρύνουμε να σκεφτείτε ψύχραιμα τον ρόλο σας στο μεγάλωμα του παιδιού σας. Στοχεύουμε σε μία σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση, που συχνά αποτελεί σημαντική στήριξη για έναν γονιό ευάλωτο στις πιέσεις της καθημερινότητας αλλά και στις κρίσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν στην ζωή μιας οικογένειας.

 Στην καινούργια περίοδο περιμένουμε και πάλι τα e-mail σας, για να σκεφτούμε μαζί παραγωγικά όχι μόνο πώς θα γίνουμε πιο «καλοί γονείς», αλλά κυρίως πώς θα χαρούμε όσο περισσότερο γίνεται αυτή την μοναδική εμπειρία του να μεγαλώνεις ένα παιδί.

Μπορείτε να μας στέλνετε τα e-mail και τα μηνύματα σας!

manual@beton7artradio.gr

Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός, τ.κ.11855

 

Απαντήσεις, ζωντανά, κάθε Πέμπτη από τις 23 Οκτωβρίου 2014, 13:00-14:00, στην εκπομπή «Manual» στο www.beton7artradio.gr

Αν δεν μπορείτε να ακούσετε live το «Manual», στο www.beton7artradio.gr υπάρχει αρχείο με όλες τις εκπομπές και μπορείτε να ακούσετε όποια σας ενδιαφέρει, οποιαδήποτε στιγμή!