Ψυχογραφήματα

Το Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, παρουσιάζει την έκθεση Ψυχογραφήματα, ένα project της εικαστικού Διονυσίας Τσεκούρα.

Το συγκεκριμένο project παρουσίασης βασίζεται σε μια κεντρική ιδέα, η οποία προτείνει ένα τρόπο δημιουργίας εικαστικών έργων  που προκύπτουν είτε από αποτυπώματα σωμάτων, είτε μελών σώματος ή προσώπων.

Η επεξεργασία των αποτυπωμάτων ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία αποτελεί προϊόν πειραματισμού, όσον αφορά τα υλικά, αλλά και την ίδια την εικαστική γλώσσα. Οι κηλίδες, οι οποίες προέρχονται από τα αποτυπώματα, αναδομούνται και μετατρέπονται σε γραμμές, σχήματα και σημεία εξυπηρετώντας τη σύνθεση της τελικής μορφής που προκύπτει μέσα από αυτή την διαδικασία.

Το «αποτύπωμα» σταδιακά και μέσα από συνεχείς επεξεργασίες, τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε θεωρητικό, αποκτά μια μάλλον πιο μεταφορική έννοια η οποία αποδίδεται καλύτερα με την δημιουργία ψυχογραφικών πορτρέτων. Τα σώματα και τα πορτραίτα αναδομούνται εκ νέου μέσα από ένα είδος μιας προσωπικής γραφής, η οποία χαρακτηρίζει την εικαστικό τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να αποτελεί τον μοναδικό τρόπο σχεδίασης εικαστικών έργων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνίες: 22 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2011
Ώρες: Καθημερινά 12:00 έως 21:00
Διεύθυνση: Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα
Τηλ.: 210 32 10 179