Λαϊκή Σχολή Ψυχολογίας

επεξεργασμένη αφίσα ΛΣΨΤο Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής Ελλάδας (ΙΑΨ) και το Ινστιτούτο Psiterra της Ρουμανίας σε συνεργασία με τον αν. καθηγητή ψυχολογίας κ. Ovidiou Gavrilovici διοργανώνει το πρόγραμμα Λαϊκή Σχολή Ψυχολογίας. To πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσιο της κοινής δράσης που έχουν αναλάβει το ΙΑΨ και το Psiterra με θέμα «Επιμόρφωση Πολιτών στις Κοινωνικές Επιστήμες».

Στόχος του εγχειρήματος είναι η επιμόρφωση των πολιτών σε θέματα ψυχολογίας και η κριτική διάδοση της ψυχολογικής γνώσης. H «Λαϊκή Σχολή Ψυχολογίας» απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι απαραίτητα στους επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας (χωρίς βέβαια και να τους αποκλείει).

Η Λαϊκή Σχολή Ψυχολογίας είναι «λαϊκή» με δύο τρόπους: α) διαδίδει κριτικά γνώσεις και ιδέες που ίσως να αποτελούσαν προνόμιο των «ειδικών» β) αναδεικνύει την κριτική δυνατότητα αξιολόγησης και τη βιωματική γνώση που έχουν σε θέματα ζωής και ψυχολογίας οι ίδιοι οι «απλοί πολίτες».

Τέλος το πρόγραμμα παραμένει λαϊκό, μια και εμπεριέχει ενσωματωμένο ένα στοιχείο αξιολόγησης του από τους ίδιους τους επιμορφούμενους. Η αξιολόγηση γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Psittera και τον αν. καθηγητή Ψυχολογίας κ. Ovidiu Gavrilovici.

Επίσης το κόστος του παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή του από ανθρώπους ποικίλων οικονομικών δυνατοτήτων.

Στο πρώτο (χειμερινό) εξάμηνο του 2014-2015 περιλαμβάνεται το μάθημα – εργαστήριο «Ψυχολογία της Ταυτότητας και των Σχέσεων» στη διάρκεια του οποίου θα γίνει διαπραγμάτευση ποικίλων θεμάτων που αφορούν τη διαμόρφωση της ταυτότητας και των σχέσεων (επικοινωνία, κοινωνικές ιδέες, άγχος, επαγγελματική ανάπτυξη, φιλία, σχέσεις γονέων –παιδιών, σχέση με το σώμα κ.α.)

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εισηγήσεις από τους εισηγητές, γραπτό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, διαμόρφωση υλικού / λευκώματος εργασίας από τους συμμετέχοντες, βιωματικές ασκήσεις. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το μάθημα εργαστήριο θα γίνεται κάθε Τετάρτη 6.00 – 9.00 μ.μ., στο χώρο του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους 57. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 15-10-2014 και τελειώνει στις 3-12-2014.

Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.narrativetherapy.gr, στο τηλέφωνο 6955-103578 καθώς και στο e-mail narrativetherapygr@gmail.com

καθώς και εδώ Εκτενείς πληροφορίες ΛΣΨ