Προάγοντας Ασφαλή, Υποστηρικτικά και Αποτελεσματικά Σχολεία

Μετά την επιτυχή οργάνωση των Σεμιναρίων εξειδικευμένης κατάρτισης για τη Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα και το 1o Summer School στη Σχολική Ψυχολογία διοργανώνεται φέτος το 2o Summer School στη Σχολική Ψυχολογία στα Καμένα Βούρλα, στις 2-3 Ιουλίου 2011.

Το Summer School σε ένα συστηματοποιημένο και αναβαθμισμένο επίπεδο έχει ως σκοπό την εξειδικευμένη κατάρτιση σε ειδικά θέματα σχολικής ψυχολογίας, τη σύνδεση θεωρίας – έρευνας με πρακτικές εφαρμογές και παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα καθώς και τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με τα σχολεία.

Ο τίτλος της φετινής θεματικής ενότητας είναι: «Preventing Aggression, Anti-social Behaviors, and Bullying: Promoting Safe, Supportive, and Effective Schools» (Πρόληψη της επιθετικότητας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και του εκφοβισμού: Προάγοντας Ασφαλή, Υποστηρικτικά και Αποτελεσματικά Σχολεία) και ομιλητής θα είναι o Shane R. Jimerson, PhD, Professor, University of California, Santa Barbara, H.Π.Α

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και του Δικτύου Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη εκπαίδευσης, ειδικούς παιδαγωγούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας και παιδαγωγικών.

Μέσω θεωρητικών παρουσιάσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες του Summer School θα εξοικειωθούν με:
α) Τους προστατευτικούς παράγοντες και τους παράγοντες επικινδυνότητας για την αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να είναι διαφορετικοί για κάθε σχολική μονάδα.
β) Τη σημασία του αποτελεσματικού σχολείου για τη ψυχοσυναισθηματική προσαρμογή των μαθητών και τη σχολική τους επίδοση.
γ) Συγκεκριμένες στρατηγικές πρόληψης και παρέμβασης για την επιθετικότητα, την αντικοινωνική συμπεριφορά και τον εκφοβισμό (bullying) στη σχολική κοινότητα.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

Διοργανωτές:
• Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: 210-7277315, 210-7277316, 210-7277317.
• Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
• Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
• Δίκτυο Αποφοίτων Σχολικής Ψυχολογίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
κα. Θεοδώρα Υφαντή
E-mail: thyfanti@psych.uoa.gr