“Περί αισιοδοξίας… τέχνη”

Το Φεστιβάλ Αισιόδοξων Ιδεών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 με ένα διαδικτυακό κάλεσμα με τίτλο “Ονειρέψου αλλιώς το μέλλον & δώσε το δικό σου μήνυμα αισιοδοξίας. Είχε στόχο να  παροτρύνει την θετική ενδοσκόπηση κάθε συμμετέχοντος και να χαρίσει σε όλους περισσότερη θετική τροφή για σκέψη. Από την μεγάλη και πλούσια ανταπόκριση του κόσμου  επιλέχτηκαν 40 “πλην μια” αισιόδοξες ιδέες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται προτάσεις γενικές  ή πιο συγκεκριμένες, ιδέες για την προσωπική ζωή ή για την πόλη που ζούμε, τον πολιτισμό, τον συνάνθρωπό μας, τη φύση. Στάλθηκαν μηνύματα για αλλαγή στον τρόπο ζωής μας που θα μας οπλίσουν πνευματικά απέναντι στην κρίση και θα δώσουν ώθηση για πράξη και προβολή στο μέλλον. Μπορείτε να τις διαβάσετε στον διαδικτυακό τόπο του People & Ideas www.peopleandideas.gr. Στη συνέχεια, δέκα καταξιωμένοι καλλιτέχνες επέλεξαν δέκα διαφορετικές αισιόδοξες προτάσεις, τις απέδωσαν σε εικαστική γλώσσα και σε μια έκθεση με τίτλο:

“Περί αισιοδοξίας… τέχνη

Εγκαίνια έκθεσης:    Δευτέρα  17 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 18:30

                                                                      στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου

Συμμετέχουν:
Ελένη Αγγέλου, Ιωάννα Γκούμα, Βούλη Δριτσάκου, Φρόσω Έλληνα,  Μαρίλη Ζαρκάδα, Μενεξιά Κοτσάνη, Σοφία Μπουντουρά, Νίκος Οικονομίδης, Γιώργος Τσιαμάντας και Αντιγόνη Χρυσανθοπούλου | inogitna.

Επίσης, συμμετέχουν τα παιδιά από: (α) τα Εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών και (β) τα Εργαστήρια της παιδικής βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος», με την καθοδήγηση της Σοφίας Μπουντουρά.

Επιμέλεια έκθεσηςΜίνα Α. Καραγιάννη, Μουσειολόγος – Επιμελήτρια
Παίζουν
οι μουσικοί: Δέσποινα Αρθούνα (φλάουτο),  Δέσποινα Ψαρροπούλου (πιάνο)
Τα έργα των καλλιτεχνών θα «εκτεθούν» και στον δικτυακό τόπο του People&Ideas.

Πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του P & I www.peopleandideas.gr, στη σελίδα της βιβλιοθήκης  του Αετοπούλειου, στο facebook και στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου  www.halandri.gr

Διάρκεια έκθεσης:   18 29 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βιβλιοθήκη Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου | Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι  Τ 2106820464 Ε autolib@otenet.gr (Δευτέρα & Τετάρτη 10:00 -19:00, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 14:00, Σάββατο 10:00 – 13:00 (εκτός αργιών))

Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» | Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, Χαλάνδρι  Τ 2106801654  Ε mvaslib@otenet.gr

Website People&Ideas| www.peopleandideas.gr| T 697 203 3830| E info@peopleandideas.gr