Παραλογές ή Μικρές Καθημερινές Τραγωδίες

Πόση είναι η απόσταση που πρέπει να διανύσει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας για να μετατραπεί σε στυγνό εγκληματία; Υπάρχουν άραγε πράξεις που να δικαιολογούν έναν φόνο και πως είναι δυνατόν δεσμοί αίματος να καταλήγουν σε οικογενειακές τραγωδίες; Περιστατικά από δελτία ειδήσεων, ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που μετατράπηκαν σε ειδεχθείς δολοφόνους, γεγονότα που επαναλαμβάνονται σχεδόν αυτούσια στο πέρασμα του χρόνου και καταλήγουν να τραγουδιούνται σα θρύλοι από το στόμα του λαϊκού ποιητή, αποτέλεσαν το υλικό της παράστασης που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Μια σπονδυλωτή παράσταση, βασισμένη σε τέσσερα δημοτικά τραγούδια, τέσσερις Παραλογές (Της σκοτωμένης, Η μάνα η φόνισσα, Τα αγαπημένα αδέρφια και η κακή γυναίκα, Η γυναίκα βοσκός)  και σε στίχους από το έργο του κυριότερου εκφραστή του σύγχρονου υπαρξιακού ρίγους, Τάσου Λειβαδίτη. Έχουν χρησιμοποιηθεί στίχοι από τις συλλογές: Μικρό βιβλίο για μεγάλα όνειρα, Νυχτερινός επισκέπτης, Σκοτεινή πράξη, Ο διάβολος με το κηροπήγιο, Βιολί για μονόχειρα, Ανακάλυψη και Βιολέτες για μια εποχή.

Η παράσταση δημιουργείται κάθε φορά για τον συγκεκριμένο χώρο που πρόκειται να παρουσιασθεί, αλλάζοντας τη σειρά των ιστοριών και τη μουσική και χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα αρχιτεκτονικά ή σκηνικά συστατικά του. Έχουν γίνει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές της.

Δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Ξένια Θεμελή
Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας
Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου, Βασιλική Σαραντοπούλου.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris και του Φεστιβάλ Αθηνών.

http://sforaris.blogspot.com/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια παραστάσεων: 11 Οκτωβρίου – 18 Ιανουαρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 70’
Είσοδος: 15 €, 12€ (φοιτητικό)
Χώρος: Bios  http://www.bios.gr/
Διεύθυνση: Πειραιώς 84, 16354 Αθήνα
Τηλ: 2103425335